Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Április 09. 22:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Facebook

Fekete Zsolt közleménye - 04. 09.

Fekete Zsolt közleménye - 04. 09.

Salgótarján polgármesterének közleménye.

Tisztelt Salgótarjániak!

A kormányfő ma határozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozást. Annak szigorítását a következő 4 napra, azaz húsvét hétfő éjfélig a polgármesterekre hárította.

A kijárási korlátozásra vonatkozó intézkedéseket a kormány ugyan nem módosítja, de mi itt helyben EGY PONTON SZIGORÍTUNK, mely az alábbiakban, az eddigi legfontosabb közterületi szabályozások soránál olvasható. S BÁR NEM ÖNKORMÁNYZATI FELADAT a rendvédelem, a kijárási korlátozásra vonatkozó intézkedések BETARTÁSÁRA ÉS BETARTATÁSÁRA NAGYOBB HANGSÚLYT HELYEZÜNK!

Ezért a kormányfő által rám ruházott jogkörömben eljárva egyeztettem a salgótarjáni rendőrkapitánysággal, és velük együttműködve önkormányzatként saját erőnkből megháromszorozzuk az utcán szolgálatot teljesítő közterület felügyelők és a biztonsági szolgálat létszámát.

Így: HOLNAP REGGELTŐL MEGERŐSÍTETT, NAGYOBB LÉTSZÁMÚ RENDVÉDELMI JELENLÉTTEL - a rendőrség, az önkormányzati rendészet (közterület felügyelet), a városi biztonsági szolgálat és a polgárőrség együttműködésével - SZIGORÚ ELLENŐRZÉSEK LESZNEK A SALGÓTARJÁNI KÖZTERÜLETEKEN, IDE ÉRTVE A SALGÓTARJÁN KÖRNYÉKI TURISTA ÚTICÉLOKAT IS! Úgy, mint: Eresztvény, Salgó vára, Somoskő vára, Dornyay-turistaház és környéke, Tóstrand és környéke, Kálvária és környéke, stb.

A kijárási korlátozásról szóló rendelet alapján:

  • Mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát! A rendelet szerint ilyen indoknak minősül a munkavégzés, illetve vásárlás élelmiszerüzletben, gyógyszertárban, drogériában.
  • A rendelet szabályozása alapján: egyéni szabadidős sporttevékenység, valamint szabadidős célú gyaloglás céljából is el lehet hagyni az otthonokat. Az ilyen mozgásokat kül- és belterületen, lehetőség szerint zöldfelületen lehet végezni egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, másoktól legalább másfél méter távolságot tartva.
    Az előbbi két pont alapján Salgótarjánra nézve szigorúbb intézkedést vezetünk be, és betartását a következő 4 napban szigorúan ellenőrizzük. Ha kell, büntetések kiszabásával:
  • Az általunk meghozott döntés értelmében Salgótarján közigazgatási határán belül a közterületeken, ide értve a környező turista útvonalakat is, csupán az egy háztartásban élők tartózkodhatnak csoportosan (3-4 fő).
  • Az általunk meghozott döntés alapján a nem közös háztartásban élő személyek esetén együtt közterületen maximum 2 fő tartózkodhat. Azaz 3 vagy annál több nem egy háztartásban élő személy már csoportnak minősül, és a szabályozásunk alapján szabálysértést követnek el. Rájuk szabálysértési bírság szabható ki, vagy feljelentés tehető ellenük!
    Továbbiakban is élnek az eddig általunk és a kormány által meghozott intézkedések, ezek közül a legfontosabbak:
  • Tilos a játszóterek használata.
  • Tilos a sportpályák csoportos használata.
  • Másoktól legalább másfél méter távolság megtartása kötelező.
  • 65 éven felüliek élelmiszerüzletben, drogériában, gyógyszertárban csak délelőtt 9 és 12 óra között tartózkodhatnak.
  • 65 éven aluliak pedig az előbbi időszakon kívüli idősávokban.

Ezek megszegése esetén is az elkövetők felelősségre vonhatók, és szabálysértési bírsággal sújthatók!

Kérek mindenkit, hogy tartsa be a rendelkezéseket! Az elmúlt héten a fegyelem sajnos sokat lazult, ezt tapasztalhatta mindenki, aki az utcákon, boltokban járt. Így muszáj, hogy sokkal szigorúbban ellenőrizzük a szabályok betartását, a rendőrség pedig szigorúbban fog fellépni a szabályszegőkkel szemben! Minden salgótarjáni lakos egészségének, biztonságának érdekében tesszük mindezt!

Kérem, hogy maradjanak otthon!

Kérem, hogy vigyázzanak magukra és vigyázzanak egymásra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 19:45, péntek | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 26. 15:15, péntek | Helyi

Karate Eb - Megvan a magyar csapat.

Kihirdették a magyar válogatott keretét a május 8. és 12. között sorra kerülő zadari karate Európa-bajnokságra.

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.