Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Március 27. 09:30, péntek | Helyi

Fekete Zsolt közérdekű közleménye

Fekete Zsolt közérdekű közleménye

Salgótarján

Tisztelt Salgótarjániak!

Az elmúlt napokban tovább dolgoztunk azon, hogyan tudnánk hatékonyan segíteni azokon, akik segítségre szorulnak, a salgótarjáni embereken, a salgótarjáni vállalkozókon.

Sajnálom, hogy a helyi Fidesz-KDNP mégsem tudta magát tartani a politikamentességhez, és miután a mai nap folyamán is telefonon egyeztettem velük, e tájékoztató posztomat megelőzve intéztek hozzám egy nyílt politikai felhívást arról, amiről tájékoztattam őket...

A salgótarjániak érdekében az alábbi döntéseket hoztuk:

  • Annak az önkormányzati tulajdonú bérelt ingatlanban működő üzletnek – az élelmiszerüzlet, a drogéria és a gyógyszertár kivételével –, amely legkésőbb március 31-től bezár, zárva tart és ezt igazolja, április 1-től a veszélyhelyzet időtartama alatt a bérleti díját havi 100.-Ft+ÁFA/üzlet összegre csökkentjük. Ezzel segítjük a bajba került vállalkozókat, és elősegítjük a munkahelyek megtartását.
  • Az 1-es Garzonház 18. emeletén lévő 8 felújított, berendezett lakást ingyenes használatba adjuk a Szent Lázár Megyei Kórház által foglalkoztatott, a koronavírus elleni védekezésben közreműködő egészségügyi dolgozók elszállásolásához.
  • Április 1-től ingyenesen parkolhatnak Salgótarján önkormányzati parkolási övezetében a Szent Lázár Megyei Kórház és az Egészségügyi Szociális Központ alapellátásban és szakellátásban lévő dolgozói, akik a koronavírus elleni védekezésben közvetlenül részt vesznek.
  • Jómagam polgármesterként, valamint a három alpolgármester márciusi nettó jövedelmének felét, valamint frakciónk, a Salgótarján, Szeretem! Egyesület képviselői és bizottsági tagjai tiszteletdíjuk felét felajánlják egy, a koronavírus elleni küzdelemhez létrehozott elkülönített számlára, hogy ezzel is hozzájáruljanak a betegség terjedésének lassítását segítő, valamint a salgótarjániak megsegítését szolgáló intézkedések pénzügyi fedezetéhez. A Fidesz-KDNP frakcióval egyeztettem, azonban ők megkeresésemet követően nyílt levélben tudatták: a saját alapítványuknak ajánlják fel a pénzt.
  • Rajta vagyunk, hogy egészségügyi maszkokat szerezzünk be minden salgótarjáninak és eljuttassuk a háztartásokba a következő hetekben. MINDEN SALGÓTARJÁNINAK, az egészségügyi dolgozóknak, valamint cégeink és intézményeink számára, ahol szükséges. Ebben kis türelmet kérünk, mert amint azt gondolom tudják, ez mostanság nem megy zökkenőmentesen. Nehéz hozzájutni, és ki kell szűrnünk a drága, ám silány minőséget.

Azon dolgozunk, hogy elérjünk mindenkit, akinek ténylegesen segítségre van szüksége, és segíteni is fogunk!

Tájékoztatom Önöket arról is, hogy intézményünkkel, az Egészségügyi Szociális Központtal közösen folyamatosan vonjuk be az ellátórendszerbe azokat a veszélyeztetett, időskorú embereket, akiknek jelen helyzetben segítségre van szükségük. Továbbra is várjuk azok jelentkezését a 06 20 770 6464-es telefonszámon, akiknek segítenünk kell, illetve kérem jelentkezzen, ha van ilyen ismerőse, szomszédja. Az ellátás szervezése folyamatos.

Az Egészségügyi Szociális Központ mellett több másik szervezettel felvettük a kapcsolatot azért, hogy megtaláljuk azokat a hátrányos helyzetű családokat, akik a kialakult helyzetben létbizonytalanságba kerültek.

A megnövekedett gondozotti létszám ellátásához a gondozói létszámot is igazítani kell, ezt az Egészségügyi Szociális Központtal közösen szervezzük, a rendszerben nem lesz fennakadás.

Az utcák szinte kiürültek. Az emberek a sorokban fegyelmezetten, kellő távolságra egymástól állnak. Tudom, hogy nehéz lesz ez az időszak mindenkinek, tudom, hogy rengeteg türelem kell majd hozzá. De kérem továbbra is maradjon otthon mindenki, aki teheti, hogy megóvjuk egymást, megóvjuk magunkat a fertőzéstől. Mi továbbra is azon leszünk, hogy a salgótarjániak biztonságban legyenek.
Vigyázzunk egymásra!

/Fekete Zsolt/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Hideg reggel, hűvös, szeles délután.

Keleten, délkeleten indulhat esősen a reggel. Napközben a napos, gomolyfelhős idő mellett elszórtan fordulhatnak elő záporok,

2024. Április 18. 04:24, csütörtök | Helyi

Máris egymást ölik a sportszergyártók, holott csak most gyújtották meg az olimpiai lángot

Egymásra licitálnak a sportszergyártók, hogy a lehető legtöbbet kihozzák a párizsi olimpia reklámozási lehetőségeiből. A Nike például hirdetési szőnyegbombázást tervez.

2024. Április 17. 15:15, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint.

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

Kérjük, jelentkezzen, ha látta a balesetet!

A Nógrád vármegyei rendőrök a lakosság segítségét kérik.