Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Május 04. 22:53, hétfő | Helyi
Forrás: Facebook

Fekete Zsolt közérdekű közleménye - 05.04.

Fekete Zsolt közérdekű közleménye - 05.04.

Salgótarján polgármesterének közleménye.

Tisztelt Salgótarjániak!


A kijárási korlátozást a kormány városunkra nézve is megszünette azzal, hogy a 65 éven felüliek továbbra is a 9-12 óráig tartó idősávban látogathatják az üzleteket, míg a 65 éven aluliak ezen időszak előtt és után, kötelező a másfél méteres távolság megtartása, az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön kötelező a szájmaszk viselése, valamint a szabadidős sportok, a versenysportok edzései megtarthatóak. A helyi piacok esetében pedig a kormányétól eltérő szabályokról rendelkezhetünk.

Ennek függvényében itt Salgótarjánban az alábbiakról döntöttünk:

  • az elmúlt hetek vásárlói visszajelzései és a kereskedői kérések alapján a salgótarjáni piacot a 65 éven felüliek délelőtt 8 és 10 óra között látogathatják, a 65 éven aluliak pedig az ezen kívül eső időszakokban. A piac a holnapi napon már ennek megfelelően várja a vásárlókat.
  • Kérjük, hogy szájmaszkot a piacon is szíveskedjenek viselni!
  • Szerdától kinyit a sportcentrum, az ott lévő játszóteret viszont lezárjuk. A sportcentrumban szerdától lehet edzéseket tartani, illetve a terület nyitva áll a hobbisportolók előtt is. Sportrendezvényeket azonban továbbra sem lehet tartani. Itt szeretném megjegyezni, hogy szeretnénk mihamarabb elindítani a városi kispályás futball bajnokságot, de az érintettek megértését kérem, ezzel még várnunk kell egyelőre. Amint úgy látjuk, hogy nagy biztonsággal megkezdhető a bajnokság, jelezni fogjuk.
  • A városban a játszótereket továbbra is lezárva tartjuk.
  • Jövő hétfőtől megnyitjuk a Városi Sportcsarnokot a sportedzések előtt. Az ott edző sportegyesületekkel a fenntartó cég munkatársai a héten egyeztetnek a beosztásról, hogy az edzések között az öltözőket, a különböző helyiségeket megfelelően lehessen fertőtleníteni.
  • Mivel a kormány visszavonta az üzletek nyitva tartási idejére és látogatására vonatkozó korlátozásokat, az önkormányzati tulajdonú bérelt helyiségek esetében a kedvezményes bérleti díj május 11-től érvényét veszti.

Kérem, hogy továbbra is legyenek körültekintőek, a vírus terjedése nem állt meg. De kellő figyelemmel, óvatossággal továbbra is megőrizhetjük egészségünket!

Vigyázzunk egymásra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.