Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Április 15. 11:18, szerda | Helyi
Forrás: Facebook

Fekete Zsolt közérdekű közleménye - 04. 14.

Fekete Zsolt közérdekű közleménye - 04. 14.

Salgótarján polgármesterének közleménye.

A húsvéti ünnep idén legtöbbünknek más volt, mint a megszokott. Szűkebb körű, kicsit befelé forduló.
Úgy értékelem, hogy városunkban nyugodtan telt, az utcák csendesek voltak. A szombatot kivéve: aznap a boltok nyitva tartása miatt egy időre megtelt a város. S voltak kisebb-nagyobb problémák, de a rendvédelem munkatársai állták a sarat. Ezúton is szeretném megköszönni a rendőrség munkáját, hogy erejükön felül segítségünkre voltak a hosszú hétvégén. Köszönöm a polgárőröknek, az önkormányzat közterület felügyelőinek és a biztonsági szolgálat munkatársainak is, akik mind a négy napjukat annak szentelték, hogy betartassák a korlátozó intézkedéseket, és rend legyen Salgótarján utcáin.

Ugyanakkor nem mehetek el szó nélkül a tóstrandi vandál rongálás mellett, amikor is feltételezhetően a késő esti órákban néhányan teljesen szétverték a Besztercei-tó melletti egyik filagóriát. A környéken két térfigyelő kamera is van. Biztos vagyok abban, hogy a felvételek, a nyomok, és a környéken lakók információi alapján a rendőrség meg fogja találni a tetteseket!

Holnap kezdi a posta a maszkok kiszállítását a postaládákba. Türelmet kérek mindenkitől, ez néhány munkanapig eltart. Előfordulhat, hogy lesznek területek, ahová csak jövőhét elején viszi a postás. Változó, hogy melyik városrészbe mikor érkezik a maszk, de mindenkihez el fog jutni. A maszkok zacskóban és borítékban vannak, háztartásonként 2 darab sebészmaszkot küldünk.
Kérem Önöket, azt követően, hogy megkapták a maszkot, ha feltétlenül el kell hagyniuk a lakást, mindenképp viseljék. Ezzel védik környezetüket!

Több szervezettel együttműködve a héten tartós élelmiszert juttatunk el első sorban azoknak a családoknak, akik a koronavírus-járvány miatt kerültek nehéz helyzetbe. Időről időre meg fogjuk ezt tenni, amíg a veszélyhelyzet tart. Emellett folyamatosan kutatjuk fel azokat, akik a járvány idején veszítették el munkájukat és nem tudják ellátni családjukat.

Kérem, hogy továbbra is maradjanak otthon! Tudom, hogy nagyon nehéz a négy fal között, különösen, hogy itt a tavasz, szép az idő, melegszik a levegő. Ám ahhoz, hogy lassítsuk a vírus terjedését és ezzel emberéleteket mentsünk, elengedhetetlen a korlátozó intézkedések betartása!

Vigyázzunk egymásra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Füstbe ment üzlet!

A bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vették azt a nőt, aki Mátraterenyén árult kábítószert.

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.