Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. November 07. 12:05, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Fejlesztési pénzek érkezhetnek megyénkbe

Fejlesztési pénzek érkezhetnek megyénkbe

Az észak-magyarországi régióban összesen 6,5 milliárdos beruházások valósulhatnak meg.

Közel 46,5 milliárd forint fejlesztés valósulhat meg a több mint 420 pályázat támogatása révén, amelyeknek finanszírozására most nyílik lehetőség a gazdaságfejlesztés, a környezetvédelem, a közlekedés, valamint a szociális támogatások és az oktatás területén - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az MTI-vel.
A közlemény szerint - kormányhatározat alapján - a Regionális Operatív Programok keretében 28 támogatási konstrukcióban az előzőleg forráshiány miatt tartaléklistára került több száz pályázat részesülhet anyagi támogatásban.
Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) 30 milliárd forinttal támogatja a gazdaság, a környezetvédelem, a közlekedés- és a humán szolgáltatások területén megvalósuló fejlesztéseket.
Országosan gazdaságfejlesztési céllal több mint 12,1 milliárd forint támogatást kapnak a pályázók. Ez a forrás lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások telephelyeinek fejlesztését, élénkítve a helyi termelést és munkaerő piacot.
A kormányhatározat értelmében a Közép-magyarországi régióban megjelent kiírásokra érkezett pályázatok támogatására összesen 176 vállalkozásnak mintegy 3,8 milliárd forint forrást juttatnak.
A Dél-alföldi, Dél-dunántúli és Közép-dunántúli régióban összesen 6,2 milliárd forint értékű környezetvédelmi fejlesztés valósulhat meg. Omlásveszélyes partfalak stabilizálását is tervezik 3,8 milliárd forint támogatással.
Az Új Széchenyi Terv 6,5 milliárd forintos támogatásának köszönhetően ipartelepítés, telephelyfejlesztés, árvíz utáni helyreállítások, oktatási intézmények fejlesztése és szociális szolgáltatások színvonalának növelése valósulhat meg az Észak-magyarországi régió megyéiben.
A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyék alkotta Észak-magyarországi régióban a 6,5 milliárd forintból összesen 82 pályázat valósítható meg.
Országosan mintegy 3,4 milliárd forint támogatást kapnak még óvodák, bölcsődék és civil szervezetek is. Emellett 2,5 milliárd forint értékű beruházási támogatás fordítható kerékpárforgalmi hálózatok kialakítására.

Címkék: régió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 09:00, kedd | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - Mahosz-szóvivő: vélhetően nagy sebességgel ütközött a motorcsónak.

A motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött mondta a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője.

2024. Május 21. 08:45, kedd | Helyi

Először bocsátottak fel 5G-műholdakat Oroszországban.

Három, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat indított el az orosz Brjuro 1440 cég, Oroszországban ezek az orbitális eszközök használnak először 5G-kapcsolatot - közölte az orosz digitalizációs minisztérium hétfőn a Telegram

2024. Május 21. 08:35, kedd | Helyi

A Li Auto kínai elektromosjármű-gyártó negyedéves bevétele nőtt, profitja csökkent.

A Li Auto Inc. kínai elektromosautó-gyártó bevétele 36,4 százalékkal nőtt, adózott eredménye ugyanakkor 36,7 százalékkal esett a március végével záródott ide első negyedévben.

2024. Május 21. 08:00, kedd | Helyi

Májusi idő elszórt záporokkal.

Kezdetben csak elszórtan alakulhat ki eső, zápor, zivatar, majd délután dél felől egy kiterjedt zivatarrendszer éri el a Dunántúlt, mely a délutáni és az esti órákban egyre többfelé fog zivatarokat okozni.