Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Július 15. 09:12, péntek | Helyi
Forrás: radiofocus.hu

FEJLESZTÉSEK A SALGÓTARJÁNI ÉS SZÉCSÉNYI MÚZEUMOKBAN

FEJLESZTÉSEK A SALGÓTARJÁNI ÉS SZÉCSÉNYI MÚZEUMOKBAN

Az előző évekhez hasonlóan idén is összesen 506 millió forintra pályázhattak önkormányzatok az általuk fenntartott muzeális intézmények szakmai fejlesztésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatain.

Megyénkből Salgótarján és Szécsény intézményeinek pályázatát támogatták a döntéshozók. A Kubinyi Ágoston Program 16 millió forinttal támogatja Szécsény Város Önkormányzatát: a Kubinyi Ferenc Múzeumban egy régészeti látványtárat alakíthatnak ki. Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 12 millió forintot nyert el a Dornyay Béla Múzeum Bányászati Kiállítóhelyén – azaz a Bányamúzeumban – a földfelszíni kiállítótér felújítására. Shah Gabriella múzeumigazgató rádiónk kérdésére elmondta: többek között nyílászárók és padlóburkolatok cseréje valósulhat ebben az első ütemben annak érdekében, hogy esztétikusabb környezetben, a kor elvárásaink megfelelő körülmények között tudják fogadni a látogatókat az Európában másodikként, hazánkban elsőként kialakított földalatti bányamúzeum felszíni kiállítótereiben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.