Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Május 15. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: salgotarjan.hu

Fejlesztések a hulladékgazdálkodásban

Fejlesztések a hulladékgazdálkodásban

Mint ismeretes, nettó 3,5 mil­li­árd fo­rin­tos be­ru­há­zás­sal fej­lesz­tik a hul­la­dék­gaz­dál­ko­dá­si rendszert Kelet-Nógrád 51 te­le­pü­lé­sén.

Ennek keretében bő­ví­tik a sal­gó­tar­já­ni lera­kót, új jár­mű­ve­ket sze­rez­nek be, és hul­la­dék­szi­ge­te­ket épí­te­nek.

Május 14-én, csütörtökön, a „KELET-NÓGRÁD TÉRSÉGI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI RENDSZER FEJLESZTÉSE” című, KEOP-1.1.1/2F/09-11-2013-0003 számú projekt keretében megvalósuló szelektív válogató csarnok ünnepélyes alapkőletételén Dóra Ottó, Salgótarján polgármestere, a Kelet-nógrádi Hulladékrekultivációs Társulás (KNHT) elnöke elmondta: környezetünk védelmében és a térség lakói életminőségének javításában is nagy jelentőséggel bír a beruházás, melynek keretében a térség 51 településén be­ve­ze­tik a ház­hoz me­nő sze­lek­tív hul­la­dék­gyűj­tést.

A ki­vi­te­le­ző HE-DO Kft. és a DHJ Építő Kft. al­kot­ta kon­zor­ci­um arra törekszik, hogy a meglehetősen rövid, hat hónap alatt a VGÜ Salgótarján melletti bázisán megépüljenek azok a csar­no­kok, ahol a sze­lek­tív hul­la­dék­gyűj­tés­ből be­ér­ke­ző anya­go­kat vá­lo­gat­ják szét, il­let­ve a ku­kás­au­tók ál­tal be­szál­lí­tott sze­mét szét­vá­lo­ga­tá­sát vég­zik majd. A szakember közölte: Bátonyterenyén és Pásztón egy-egy hul­la­dék­gyűj­tő ud­var lé­te­sül, emel­lett a köz­pon­ti, sal­gó­tar­já­ni le­ra­kót bő­ví­tik, amely évi 30 ezer ton­na ka­pa­ci­tá­sú teleppé vá­lik. A projekt megvalósítása után a két gyűj­tő­ud­var­ból is a Salgótarjáni Térségi Hulladéklerakón épü­lő 1500 négy­zet­mé­te­res me­cha­ni­kai ke­ze­lő­csar­nok­ba szál­lít­ják a hul­la­dé­kot. A prog­ram ré­sze­ként 19 ra­ko­dó- és gyűj­tő­jár­mű­vet is be­sze­rez­nek, és 151 hul­la­dék­szi­ge­tet is épí­te­nek a te­le­pü­lé­se­ken ok­tó­be­rig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.