Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2016. Október 14. 13:46, péntek | Sport

Fehér Géza és a lacházi motocross csapatverseny

Fehér Géza és a lacházi motocross csapatverseny

A hétvégén újra felbőgnek a motorok a lacházi motocross pályán. Ugyanis itt zajlik le a MAMS Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Csapatverseny és Hosch-Kleber Kupafutam.

A M.A.M.I. Team Fehér Magyarországon évek óta messze a legtöbb versenyzőt számláló egyesület, Fehér Gézát az egyesület meghatározó alakját kérdeztük többek közt a kiskunlacházi csapatversenyről.

Hány versenyzőt számlál az egyesület?
- 72 fő a jelenlegi taglétszámunk, akik a MAMI ÉSE kötelékében váltottak licencet a Magyar Motorsport Szövetségnél. Ez évente nagyságrendileg konstas szám, minimális a fluktuáció.

Ebből mennyi csapatot sikerült összerakni a csapatversenyre?
- Sajnos csak 3 csapatot tudunk összerakni, mert többen sérülésekkel bajlódnak. Mivel több kategóriában indítunk versenyzőket az éves bajnokságokon, és egy Csapatverseny égisze alatt nem tudunk mindenkit bevonni az MX50 versenyzőtől a superseniorig és a Junior endurocross versenyzőtől a veterán enduro vagy EC versenyzőig.

Mit jelent nekik a csapatverseny? Mennyire fontos, milyen értéket képvisel?
- A Csapatverseny egy éves munka lezárása lenne, melyet az egyesület vagy a csapat tagjai égész évben közös célok érdekében végeztek, és most együtt érhetnének el eredményt nem egyéniben.
Sajnos a magyar mezőny összetétele miatt különböző engedményeket kellet a szakágnak a kiírásnál tenni, ez magát a csapat-egyesülettel nem teljesen harmonizál, és más sportokban nem fordulhatna elő.
Mégis sportemberként versenyzőink, leginkább leigazolt egyesületi tagságuk alapján alkotnak csapatokat, és nagy örömmel vesznek részt a rendezvényen!

Mi az elvárás a saját csapatokkal szemben?
- A többi csapat összetételének ismeretében, tisztes helytállás a feladat, s mivel 3 tag teljesítményéből értékelik, fontos egy a futamokat minden csapattagnak befejezni a lehető legjobb helyen.
Vállalt szerepet a 2017-es évben a Magyar Motorsport Szövetség berkein belül?
- Jelenleg a szakági tanács tagja vagyok, próbálok a lehetőségekhez képest hozzá tenni a munkához. A helyzet nem könnyű, még változhat ez a dolog is, ha szervezeti változások történnek.

Mit vár, mit remél, mi fog változni a 17-es évben, illetve az elkövetkező években?
- Gyors eredményt nem várok, de szükség lesz előbb-utóbb a teljes versenyrendszer átalakítására, mely a többség számára élhető rendszer lenne.
A hasonló tudás szinten álló versenyzők egy kategóriába sorolása, illetve korcsoport szerinti figyelembe vételével történhetne.

Fókuszálni kellene a minicross-junior versenyzőinek megtartására a sportban, hiszen belőlük lehet majd a jövő élsportolója.

Ha hármat lehetne kívánni, mi lennének azok a motocross-al kapcsolatban?
1. Sok utánpótlás korú versenyzőt, s még annál is többet….
2. Jól szervezett, jól előkészített versenyeket, sportszakmailag korszerűbben kialakított pályákon
3. Sok forrás a feladatokhoz (ez csak utópia)

- Hajósi Miklós -

Címkék: motor, motorsport

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 05. 08:03, vasárnap | Sport

Cristiano Ronaldo a 800-as, Schlosser Imre az 500-as gólhatárt érte el először

Schlosser Imre volt az első labdarúgó, aki pályafutása során 500 találatot ért el - a sportág történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szombaton közzétett listája szerint.

2021. December 05. 05:00, vasárnap | Sport

Jövünk jövőre is!

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel.

2021. December 03. 10:36, péntek | Sport

Ismét egy nagyszerű győzelem!

Már a sokadik abszolút győzelmét szerezte Klausz Kristóf és Csányi Botond a 25. Mikulás Rallye-n.

2021. December 01. 14:31, szerda | Sport

Örültünk a murvának, egy darabig

Az utolsó pillanatban minden összeállt, így ott lehetett a hétvégi Mikulás Rally mezőnyében Csomós Miklós és Nagy Attila is.