Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 04. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Fegyvereket foglalt le a terrorelhárítás Nőtincsen

Fegyvereket foglalt le a terrorelhárítás Nőtincsen

A Terrorelhárítási Központ munkatársai Nőtincs községben egy 55 és egy 50 éves nőtincsi férfit fogtak el és állítottak elő.

2012. február 1-jén a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és Rétsági Rendőrkapitányság felkérésére a Terrorelhárítási Központ munkatársai Nőtincs községben, egy 55 és egy 50 éves nőtincsi férfit fogtak el és állítottak elő a Rétsági Rendőrkapitányságra bűncselekmények gyanúja miatt.
A rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan feltehető volt, hogy a személyek lőfegyvereket és lőszereket rejtegetnek hatósági engedélyek nélkül. A rendőrök az 55
éves férfi lakásán megtartott házkutatás során egy 22-es kaliberű kispuskát és hozzá tartozó ezer darab lőszert és még egyéb lőszereket, míg az 50 éves férfi lakásán 2 db maroklőfegyvert, az ahhoz tartozó lőszerekkel, valamint nagy mennyiségű különböző típusú lőszert, hangtompítót és különféle fegyveralkatrészeket találtak és foglaltak le. A két férfi a lefoglalt lőszerek és a lőfegyverek tartásához szükséges engedélyeket felmutatni nem tudták, azzal nem rendelkeztek.
Az előállított személyekkel szemben a Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértők bevonásával lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Megállapítást nyert az eljárási cselekmények során az is, hogy a gyanúsítottak fegyvertartási engedélyekkel rendelkeztek más típusú lőfegyverekre és lőszerekre, amelyek bevonására és a legálisan tartott fegyverek, lőszerek elszállítására a rendőrség igazgatásrendészeti szerve intézkedett.

Címkék: terrorelhárítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit