Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2012. Február 04. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Fegyvereket foglalt le a terrorelhárítás Nőtincsen

Fegyvereket foglalt le a terrorelhárítás Nőtincsen

A Terrorelhárítási Központ munkatársai Nőtincs községben egy 55 és egy 50 éves nőtincsi férfit fogtak el és állítottak elő.

2012. február 1-jén a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és Rétsági Rendőrkapitányság felkérésére a Terrorelhárítási Központ munkatársai Nőtincs községben, egy 55 és egy 50 éves nőtincsi férfit fogtak el és állítottak elő a Rétsági Rendőrkapitányságra bűncselekmények gyanúja miatt.
A rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan feltehető volt, hogy a személyek lőfegyvereket és lőszereket rejtegetnek hatósági engedélyek nélkül. A rendőrök az 55
éves férfi lakásán megtartott házkutatás során egy 22-es kaliberű kispuskát és hozzá tartozó ezer darab lőszert és még egyéb lőszereket, míg az 50 éves férfi lakásán 2 db maroklőfegyvert, az ahhoz tartozó lőszerekkel, valamint nagy mennyiségű különböző típusú lőszert, hangtompítót és különféle fegyveralkatrészeket találtak és foglaltak le. A két férfi a lefoglalt lőszerek és a lőfegyverek tartásához szükséges engedélyeket felmutatni nem tudták, azzal nem rendelkeztek.
Az előállított személyekkel szemben a Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértők bevonásával lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Megállapítást nyert az eljárási cselekmények során az is, hogy a gyanúsítottak fegyvertartási engedélyekkel rendelkeztek más típusú lőfegyverekre és lőszerekre, amelyek bevonására és a legálisan tartott fegyverek, lőszerek elszállítására a rendőrség igazgatásrendészeti szerve intézkedett.

Címkék: terrorelhárítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 18:45, kedd | Helyi

A Spar új szupermarketet épít Szentendrén.

A Spar 3,6 milliárd forintos beruházással új áruházat épít Szentendrén. A szupermarket, amelynek alapkövét kedden tették le, várhatóan 2025 első negyedévében nyílik meg.

2024. Február 20. 18:15, kedd | Helyi

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 12. alkalommal rendezte meg Országos Szakmai Versenyét a Területei Szervezetek győztes csapatai

A Nógrád Vármegyei Területi Szervezet ismételten részt kíván venni az egészségügyi szakdolgozók számára megrendezésre kerülő Országos Szakmai Versenyen.

2024. Február 20. 17:43, kedd | Helyi

Mátraverebély-Szentkút, Nemzeti Kegyhely

Kedves követőink, alább megtalálják a 2024-es év BÚCSÚRENDJÉT

2024. Február 20. 12:00, kedd | Helyi

Idén is elindul a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csiksomlyói búcsúba.

Idén is elindul a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csiksomlyói pünkösdi búcsúba. A zarándokvonat május 17-én indul és pünkösdhétfőn érkezik vissza - közölték a szervezők.