Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Május 13. 14:09, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Falubelijét rabolta ki - letartóztatásba került

Falubelijét rabolta ki - letartóztatásba került

A Balassagyarmati Járási Ügyészség egy negyvenhét éves Nógrád megyei férfi letartóztatásának elrendelésére tett indítványt, aki fényes nappal leütötte falubelijét és elvette a mobiltelefonját.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. május 5-én 12 óra 50 perc körül azzal a szándékkal, hogy az ittas állapotban lévő sértettől a birtokában lévő értékeit elvegye, a településen található élelmiszerbolttól követni kezdte őt.

Amikor egy csendes utcában utolérte, hátulról váratlanul ököllel tarkón ütötte, amitől a sértett megszédült és az útmenti vízelvezető árokba zuhant. A gyanúsított ekkor a sértett nadrágjának jobb hátsó zsebéből elvette annak mobiltelefonját, majd megpróbálta elvenni a másik zsebében lévő pénztárcáját is, azonban a sértett segítségért kiáltott, és erősen fogta, nem engedte el a tárcáját, ezért a gyanúsított kereket oldott.

A bántalmazás következtében az 57 éves sértett könnyebb, zúzott sérüléseket szenvedett el.

A gyanúsított által elkövetett rablás bűntettét a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A Balassagyarmati Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a gyanúsított letartóztatását a terhelt jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében elrendelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.