Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2012. Október 31. 09:00, szerda | Életmód
Forrás: mno.hu

Facebook-csevegő kerül a Firefoxba

Facebook-csevegő kerül a Firefoxba

A meglepő újítás elvileg már kipróbálható a legújabb bétával.

Az utóbbi hetekben többször is rebesgette a Mozilla Alapítvány, hogy hamarosan közösségi funkciók beépítésére használható programozási felületek fognak kerülni a hazánkban piacvezető Firefox webböngészőbe; a Social API-t talán nem meglepő módon elsőként a Facebook fogja kihasználni.

A Firefox legújabb bétáját letöltve, majd ezen weboldalra navigálva elméletileg már engedélyezhető a böngészőbe „épített” Facebook-chat, ám sajnos ezen hír írásának idején valamilyen okból nem tudtuk aktiválni a lehetőséget. Éppen ezért nem teljesen egyértelmű, hogy a csevegőszolgáltatás használatához például folyamatosan bejelentkezve kell-e lenni a közösségi szolgáltatás webes felületén, vagy a normál munkamenettől elszeparáltan, amolyan különálló kliensként fut-e a megoldás (érzésünk szerint az előbbiről lehet szó).

A Facebook-chat aktiválása után az elméletileg egy oldalsávként fut a webböngészőben, így bármely weboldalt böngészve folyamatosan szem előtt lehet az ismerősök frissítéseinek kivonata, az elérhető partnerek listája és természetesen maga a csevegődoboz.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 03. 06:00, vasárnap | Életmód

A legjobb film díját nyerte a Semmelweis Torontóban

A Koltai Lajos rendezésben készült semmelweis-film lett a Torontói EU Filmfesztivál legjobbja és elnyerte a közönségdíjat - közölte az MTI-vel szombaton a Nemzeti Filmintézet (NFI).

2023. December 01. 12:45, péntek | Életmód

A Kispál és a Borz jövő decemberben az MVM Dome-ban ad koncertet

Eddigi történetének legnagyobb beltéri koncertjére készül a Kispál és a Borz. A kultikus zenekar 2024. december 30-án a budapesti MVM Dome-ban lép fel.

2023. November 30. 09:29, csütörtök | Életmód

KSH: októberben 7089 gyermek született és 10 706 ember halt meg

Az előzetes adatok szerint 2023 októberében 7089 gyermek született és 10 706 ember halt meg.