Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Szeptember 10. 09:46, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Ezúttal rablás miatt került rács mögé a megrögzött bűnöző

Ezúttal rablás miatt került rács mögé a megrögzött bűnöző

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte annak a 30 éves salgótarjáni férfinek a letartóztatását, aki különös visszaesőként követett el rablást a megyeszékhelyen.

A 30 éves gyanúsított 2020. szeptember 5-én késő este Salgótarjánban az egyik élelmiszerbolt mögötti füves területen odament a sértetthez, és mivel nem volt pénze, felszólította a sértettet a nála lévő készpénze átadására. Miután a sértett ezt megtagadta, a pénz megszerzése érdekében bántalmazni kezdte őt, mintegy 10-15 alkalommal ütötte meg ököllel a fején és a védekezésre felemelt kezén.

Ezután ismét követelni kezdte a sértett pénzét, aki az elszenvedett bántalmazás miatt a nála lévő 14.000 forintot átadta neki. A férfi ekkor a zsákmányolt pénzzel együtt elmenekült a helyszínről.

A gyanúsított többször volt már büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, legutóbb 2017 őszén szabadult az ugyancsak rablás miatt kiszabott börtönbüntetéséből. Jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene, de sem a rendőri nyomozások, sem a korábbi vádemelés, és a vele szemben kiszabott eddigi szabadságvesztések sem tartották őt vissza az újabb erőszakos bűncselekmény elkövetésétől.

A Salgótarjáni Járásbíróság ezért az ügyészi álláspontot mindenben osztva, a bűnismétlés veszélyére figyelemmel elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 19. 08:18, péntek | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 19. 08:00, péntek | Helyi

Reggel helyenként fagyhat.

Kezdetben sok napsütésre számíthatunk, de a keleti tájakon elszórtan záporok előfordulhatnak.