Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2020. Szeptember 10. 09:46, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Ezúttal rablás miatt került rács mögé a megrögzött bűnöző

Ezúttal rablás miatt került rács mögé a megrögzött bűnöző

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte annak a 30 éves salgótarjáni férfinek a letartóztatását, aki különös visszaesőként követett el rablást a megyeszékhelyen.

A 30 éves gyanúsított 2020. szeptember 5-én késő este Salgótarjánban az egyik élelmiszerbolt mögötti füves területen odament a sértetthez, és mivel nem volt pénze, felszólította a sértettet a nála lévő készpénze átadására. Miután a sértett ezt megtagadta, a pénz megszerzése érdekében bántalmazni kezdte őt, mintegy 10-15 alkalommal ütötte meg ököllel a fején és a védekezésre felemelt kezén.

Ezután ismét követelni kezdte a sértett pénzét, aki az elszenvedett bántalmazás miatt a nála lévő 14.000 forintot átadta neki. A férfi ekkor a zsákmányolt pénzzel együtt elmenekült a helyszínről.

A gyanúsított többször volt már büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, legutóbb 2017 őszén szabadult az ugyancsak rablás miatt kiszabott börtönbüntetéséből. Jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene, de sem a rendőri nyomozások, sem a korábbi vádemelés, és a vele szemben kiszabott eddigi szabadságvesztések sem tartották őt vissza az újabb erőszakos bűncselekmény elkövetésétől.

A Salgótarjáni Járásbíróság ezért az ügyészi álláspontot mindenben osztva, a bűnismétlés veszélyére figyelemmel elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 30. 12:14, szerda | Helyi

Kedvenc színészeink rendezvénysorozat - Újra

Október 6-án újra megnyílik a Zenthe Szalon kapuja, ugyanis folytatja „Kedvenc színészeink” sorozatát a Zenthe Ferenc Színház.

2020. Szeptember 30. 11:56, szerda | Helyi

Gyorshajtók Nógrád megye közútjain

A sebesség-ellenőrzések eredménye szerint több járművezető továbbra sem számol a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

2020. Szeptember 30. 10:36, szerda | Helyi

Gáz- és riasztófegyvert lopott

Egy 30 éves férfi ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát zárták le a salgótarjáni nyomozók.

2020. Szeptember 30. 09:57, szerda | Helyi

Új önkormányzatot választanak Cserhátsurányban vasárnap

Új önkormányzatot választanak a Nógrád megyei Cserhátsurányban vasárnap, miután a testület nyáron kimondta a feloszlását.