Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 07. 14:36, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Ezer kilométert terveznek futni a doni hősök emlékére

Ezer kilométert terveznek futni a doni hősök emlékére

A doni hősök emlékére ezer kilométer lefutására készül Szita János és Kovalik Zoltán: a Kaposvár és Voronyezs közötti távolságot áprilisban három hét alatt szeretnék teljesíteni.

Április 18-án indulnak Kaposvárról, és naponta ötvenöt-hatvan kilométert terveznek megtenni - közölte Szita János a Kaposvári Újsággal (http://www.kaposvariujsag.hu/kaposvar/hir/helyi-hireink/aprilisban-indulnak-es-a-doni-hosok-emlekere-ezer-kilometert-futnak-kaposvar-es-voronyezs-kozott).
A futókat hárman kísérik: Szilvási Zoltán orvos, Havasi Imre tolmács és gépkocsivezető, valamint Juhász János operatőr, akinek köszönhetően az egész útról dokumentumfilm is készül.
A csapat Kaposvár után Andocs, Siófok és Pákozd vonalon haladva Adony, Kiskunlacháza, Dabas, Cegléd, Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza, Beregsurány, Beregszász, Szolyva érintésével éri majd el a Vereckei hágót. Az ukrajnai területen Belgorodig gépkocsival mennek, majd ismét futva Sztari Oszkol, Osztrogozsszk, Rudkino, Gremjacsje, Bolgyirevka útvonalon Voronyezsig. A tervek szerint május 9-én érnek célba.
Az emlékfutást a Mártírok és Hősök Közalapítvány támogatja, fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter, védnöke Szita Károly, Kaposvár polgármestere.
Az emlékfutás során bárki, bármikor csatlakozhat a csapathoz tíz, húsz, ötven vagy akár csak egy kilométer megtételére is - jelezte ki Szita János.
A csapat az elvi támogatók mellett szponzorok segítségét is várja az emlékfutás finanszírozásának megkönnyítésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.