Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2011. Október 03. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Ez volt az utolsó nyárias hétvége

Ez volt az utolsó nyárias hétvége

Bár az országos melegrekord nem dőlt meg, több helyen majdnem 27 fokot mértek az országban. Az utolsó nyárias hétvégét sokan kihasználták. A Balatonnál többen a 20 fokos vízben is megmártóztak.

Már az őszi menetrend szerint futott ki a siófoki kikötőből a Balatonfüredre tartó személyhajó. A hajózási társaságnál a jó előszezont, gyenge főszezon követte. A rossz idő miatt a forgalom jóval kisebb volt a tavalyinál.

- A kedvezőtlen júliusi időjárásból fakadó kieséseket már becsléseim szerint 10-15 százaléknyi az elmaradás az elmúlt évhez viszonyítva azt sajnos ez az átkelő járatok már nem tudják pótolni - mondta a Balatoni Hajózási Zrt. központi állomásfőnöke, Kovács Miklós.

A hajózási szezon hivatalosan a hétvégén ért volna véget, de a jó idő miatt október 23-ig hétvégenként a Siófok és Tihany valamint a Fonyód-Badacsony útvonalon közlekednek még a hajók.

A nyárias idő ellenére az üzletek, büfék többsége már bezárt. Aki nyitva van, azt mondja: a főszezonban a rossz idő miatt elmarad bevételkiesést már nem tudják bepótolni.

- A jó idő megvan, de emberek nincsenek - mondta a hírTV-nek Popovics János üzletvezető.

A strandokon is sokan kihasználták az utolsó napsütéses hétvégét. Többen a Balatonba is bemerészkedtek, pedig a tó vize már csak 20 fokos. A meteorológiai előrejelzések szerint a vénasszonyok nyara csütörtökig tart, a jövő hétvégén pedig már igazi őszi idő lesz. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 29. 09:08, szerda | Belföld

Fiatal nő életéért küzdöttek a NAV-osok

Több méteres kidőlt fa törzse csapódott egy autósra a hétfői szélviharban, akinek az életét a NAV munkatársai szolgálat közben segítettek megmenteni.

2023. Március 29. 07:50, szerda | Belföld

Cofidis: a magyar háztartások 40 százaléka tervez energiatakarékossági beruházásokat

A magyar háztartások 40 százaléka tervez energiatakarékossági beruházásokat; tavaly július óta 10 százalékkal többen költenének energiahatékonysági korszerűsítésre otthonukban.

2023. Március 28. 19:27, kedd | Belföld

Előkerült az ötéves kisfiú Tolnában!

A társadalmi összefogásnak köszönhetően csaknem egy nap kutatás után a Tolna-Mözs határában egy vetésben találták meg Gergőt.