Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. November 08. 20:55, szerda | Helyi
Forrás: filantropikum/web/zsuffa csaba

Ez az 5 legártalmasabb döntés, amit az életben hozhatsz? Mi a véleményed?

Ez az 5 legártalmasabb döntés, amit az életben hozhatsz? Mi a véleményed?

A legtöbben úgy gondoljuk, csak fizikai vagy anyagi értelemben okozhatunk kárt másoknak, pedig kárt okozhatunk oly módon is,

amit talán fel sem ismerünk, különösen azokkal a döntéseinkkel, amik másokra is hatással vannak.

1. Ha szó nélkül eltűnsz valakinek az életéből
Az egyik döntés, ami hatással van mások életére, az úgynevezett „ghosting’, vagyis az a gyakorlat, amikor hirtelen és minden magyarázat nélkül megszakítjuk a kapcsolatot valakivel.

Ez leginkább romantikus kapcsolatokban fordul elő, de megszakadhatnak így barátságok, üzleti kapcsolatok is. A másik fél a zavarodottság és a bizonytalanság állapotában marad, és gyakran zaklatott érzelmi állapotban van.

2. Az igazság kimondásának kerülése
Ha úgy döntesz, hogy nem mondod el valakinek az igazságot egy adott helyzetben, például, ha úgy látod, a másik ember viselkedésére káros önmagára nézve, az konfliktuskerülő viselkedés. Bár fontos a megfelelő időzítés, nem szabad kerülni az igazság kimondását.

3. Olyan partner választása, aki nem őszinte
Ha olyan partnert választasz, aki nem őszinte, és hűtlen hozzád, az negatív hatással lesz rád és azokra az emberekre, akiket szeretsz, és akikért felelősséggel tartozol.

Párod hazug és csaló viselkedése veszélyeztetheti a család anyagi helyzetét, sőt, érzelmi és mentális gyötrelmeket okozhat akár a családon kívül is – baráti és más társas kapcsolatokban. Valóságos hógolyóeffektus jöhet létre ezáltal, aminek a hatását a gyerekeid, az egész családod, a barátaid és más, körülötted lévő emberek is megérzik.

4. Érzelmi manipuláció vagy érzelmi elzárkózás
Ha érzelmileg manipulálni próbálod a párodat, vagy elzárkózol előle érzelmileg, az hatalmas károkat okozhat. Ez a viselkedés arra készteti a másik felet, hogy kétségbe vonja a saját döntéseit, és csökkentheti az illető önbecsülését.

5. Nem figyelsz oda önmagadra
Ha elhanyagolod önmagadat, azzal másokra is negatív hatást gyakorolsz, mert a mentális és érzelmi állapotod diktálja a reakcióidat és azt a képességedet, hogy együttérezz másokkal és segíts nekik, ha szükségük van rád.

Figyelj oda önmagadra, válogasd meg az embereket, akikkel kapcsolatot építesz, és légy tudatában annak, hogy a döntéseid milyen hatással vannak a körülötted lévőkre.

Ha tatszett a cikk, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

CSOPORT: https://www.facebook.com/groups/infonograd
MEGYEI HÍROLDAL: https://www.facebook.com/infonograd
ORSZÁGOS HÍROLDAL: https://www.facebook.com/InfoNograd.kozosseg
WEBOLDAL: https://www.infonograd.hu
TikTok: https://www.tiktok.com/@infonograd
Insta: https://www.instagram.com/infonograd_hiroldal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ