Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2024. Április 27. 14:20, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI-SZEGED

Evezős Eb - Ezüstérmes a Szabó Bence, Furkó Kálmán könnyűsúlyú kettes.

Evezős Eb - Ezüstérmes a Szabó Bence, Furkó Kálmán könnyűsúlyú kettes.

Ezüstérmet szerzett a Szabó Bence, Furkó Kálmán férfi kormányos nélküli kettes a szegedi evezős Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A már rutinosnak számító magyar páros rajtja jól sikerült, de 500 méter után már az osztrákok vezettek és előnyüket folyamatosan növelték. A Szabó, Furkó kettős a moldáv egységet meg tudta előzni, de az aranyérem megszerzésére nem volt esélye.
Ez a magyar küldöttség első érme a szegedi kontinensbajnokságon.
Az Eb szombati napján először a férfi egypárevezősök ültek hajóba, és mivel Bácskai Máté a futamában harmadik helyen csapott célba, így vasárnap a C döntőben a 13-18. helyért küzdhet tovább.
A négypárevezősök B döntőjében a Gerei Tamás, Koncsik Dominik, Ács Kristóf, Ujhelyi Mihály kvartett negyedik lett, ezzel tizedikként zárta a kontinensviadalt.
Az egyetemi nyolcasok versenyében az Óbudai Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem evezősei mérték össze tudásukat 500 méteren, és a BME csapata bizonyult a legjobbnak.

A négynapos viadal vasárnapi zárónapján a könnyűsúlyú egypárevezősök A döntőjében a kétszeres Európa-bajnok Galambos Péter lesz az utolsó magyar versenyző, aki éremért küzdhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:00, csütörtök | Helyi sport

Sportlövő-vk - Péni István döntős összetett puskában.

Péni István szerdán bejutott a férfi kisöbű szabadpuska 3x20 lövéses számának csütörtöki fináléjába, melyről a nőknél Mészáros Eszter egy \"hajszállal\" maradt le a Bakuban zajló sportlövő világkupa-viadalon.

2024. Május 09. 08:45, csütörtök | Helyi sport

Schmidt Ádám: az ökölvívók is számíthatnak a támogatásunkra.

A tatai edzőtáborban tekintette meg Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a párizsi olimpiára, illetve a május végén kezdődő bangkoki olimpiai kvalifikációs viadalra készülő magyar ökölvívók edzését.

2024. Május 09. 08:21, csütörtök | Helyi sport

Giro d\'Italia - Benjamin Thomas nyerte a szerdai szakaszt, Valter bukott.

Valter Attila bukott és végül a 165. helyen ért célba a Giro d\'Italia országúti kerékpáros körverseny csütörtöki ötödik szakaszán, amelyet a francia Benjamin Thomas nyert meg sprintbefutóban, miközben az összetettbeli elsőséget megta

2024. Május 09. 08:10, csütörtök | Helyi sport

Tour de Hongrie - Welsford sikere a hajdúszoboszlói nyitányon, Rózsa a legjobb helyen álló magyar.

Sam Welsford diadalmaskodott a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny szerdai nyitányán, az összetett legjobb magyarja pedig Rózsa Balázs az első szakasz után.