Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Március 08. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: police

Évértékelő - Nógrád megye

Évértékelő - Nógrád megye

A megyei rendőr-főkapitányság vezetője a 2018. évi feladatok végrehajtását értékelte.

Dr. Nagy László rendőr dandártábornok rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány 2019. március 7-én Salgótarjánban, a Megyeháza épületében a berendelt állomány, a meghívott vendégek és a társszervek vezetői körében megtartott rendezvényen értékelte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tavalyi évben végzett munkáját. Az értekezlet elöljárója dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes volt, aki az elmúlt év értékelésén túl meghatározta az idei év feladatait.

A rendőrfőkapitány a 2018-as év értékelése során kiemelte, hogy az elmúlt évben jelentkező feladatok végrehajtása – az új büntetőeljárási törvény hatályba lépése és az elektronikus ügyintézés bevezetése mellett is – megfelelő volt, a megye megőrizte eredményességét.

Dr. Nagy László rendőr dandártábornok a példás szolgálatteljesítésért köszönetét fejezte ki az érintett személyi állománynak és az együttműködésért pedig a társszerveknek, polgárőr egyesületeknek, önkormányzatoknak, civil szervezeteknek és oktatási intézményeknek. Elmondta továbbá, hogy 2019. évben is a kitűzött célok között kiemelt jelentőséggel bír a lakossággal, a civil szférával, az együttműködőkkel való jó kapcsolat és együttműködés megőrzése, annak, ha lehet még szorosabbá tétele. Az idei év feladatai között szerepel továbbá az ittas járművezetők elleni hatékony fellépés és a közlekedési balesetek számának csökkentése, bűn- és balesetmegelőzési feladatok végrehajtásának fokozása, a választások rendjének rendőri biztosítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Füstbe ment üzlet!

A bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vették azt a nőt, aki Mátraterenyén árult kábítószert.

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.