Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2024. Április 05. 08:45, péntek | Helyi sport
Forrás: MTI-ESTORIL

Estorili tenisztorna - Fucsovics meccslabdákat hárítva negyeddöntős.

Estorili tenisztorna - Fucsovics meccslabdákat hárítva negyeddöntős.

Fucsovics Márton meccslabdákat hárítva bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, estorili salakpályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 85. helyezett magyar játékos szerdán 7:5, 6:2-re verte a 78. helyezett argentin Pedro Cachint, a nyolcaddöntőben viszont egy igazi klasszis várt rá a hetedik kiemelt Gaël Monfils személyében. A sokadik virágkorát élő, 37 éves francia jelenleg csak 45. a rangsorban, de volt már hatodik is, 12 ATP-trófeát gyűjtött, a Roland Garroson és a US Openen is vívott elődöntőt, és csaknem 22 millió dollárt ütögetett össze.


A két játékos 2019 óta háromszor találkozott egymással, és a madridi salakon, illetve a dubaji és stockholmi keménypályán is a veterán rivális diadalmaskodott.
A negyedik csatában 1:2-nél Monfils remekelt fogadóként, elérhetetlennek tűnő ejtést futott be, és elvette a 32 éves magyar szerváját. A folytatásban is az alig rontó Monfils diktálta a tempót, aki nemsokára már dupla brékelőnyben volt (1:5), és 29 perc elteltével hozta a szettet.
A magyar Davis Kupa-válogatott alapembere öt elvesztett gém után nyert adogatójátékot, és itt nem állt meg: stabilan ütött az alapvonalról, a hálónál sem hibázott, így alig 28 perc alatt lehengerlő játékkal egyenlített. Az utolsó felvonásban a nyíregyházi teniszezőt vitte tovább a lendület, 1:1-nél újra ő brékelt, és néhány szemet gyönyörködtető labdamenettel később már 3:1-re vezetett. Monfils azonban fordított, és 5:4-nél pedig három meccslabdája is volt, de Fucsovics mindhármat hárítani tudta. A maratoni játék után a magyar brékelt, majd a második mérkőzéslabdáját értékesítve 2 óra 5 perces csata után ünnepelhetett.
A mérkőzés után a magyar kiválóság elmondta, az első két szettben mindketten elképesztően játszottak, aztán a harmadikban emelni tudta a szintet.
"Elkezdtem variálni a játékot, és végül életemben először sikerült megvernem Gaëlt, ami nagyon nagy dolog nekem.

Először járok ezen a tornán, mert eddig a keménypályás szezon után általában otthon álltam át ezen a héten a salakra, de nagyon élvezem ezt a versenyt. Holnap pedig a legjobbamat kell adnom Ruud ellen" - utalt arra, hogy a pénteki negyeddöntőben a címvédő és első kiemelt norvég Casper Ruud vár rá.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Fucsovics Márton-Gaël Monfils (francia, 7.) 1:6, 6:1, 7:5

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 14:30, szerda | Helyi sport

Kajak-kenu válogató - Kozák Danuta parádés győzelemmel tért vissza.

Parádés győzelemmel tért vissza a versenyzéshez a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta, aki Csipes Tamarával párosban megnyerte a K-2 500 méteres döntőt a szolnoki kajak-kenu válogató szerdai versenynapján.

2024. Május 01. 08:40, szerda | Helyi sport

Női Vuelta - Vas megtartotta a piros trikót.

Vas Blanka a főmezőnnyel célba érve kedden megtartotta az összetett éllovasának járó piros trikót a női Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszán.

2024. Május 01. 08:30, szerda | Helyi sport

Kihirdették a magyar csapatot a sportlövő Eb-kre.

A Magyar Sportlövő Szövetség kedden véglegesítette az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságokra, az eszéki 25, 50, 300 méteres puska, pisztoly, valamint a lonatói koronglövő kontinensviadalokra.

2024. Május 01. 08:20, szerda | Helyi sport

Kajak-kenu válogató - A vb-ezüstérmes egység nyert a férfi kajak négyeseknél.

Nem történt meglepetés a szolnoki kajak-kenu válogatóverseny első, egyben egyetlen keddi döntőjében.