Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Március 25. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:SZEBERÉNYI ANDRÁS

Esővel, záporokkal érkezik a hidegfront!

Esővel, záporokkal érkezik a hidegfront!

Szombatra virradóan sokfelé várható eső, zápor.

Szombat Délután egyre kevesebb helyen számíthatunk záporokra, néhol zivatarra. A nyugati, északnyugati szelet élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik. Hajnalban 7-12 fok várható. Délután 13-18 fokot mérhetünk.

Vasárnapra túlnyomóan napos idő várható, fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. A megnövekvő gomolyfelhőkből napközben záporok alakulhatnak ki elszórtan, majd este nyugat felől egyre többfelé elered az eső. A délnyugatira forduló szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 1-7, délután 14-20 fokra számíthatunk.

Hétfő reggel a középső és keleti tájakon lesz esős az idő. Nyugat felől már ekkor elkezd felszakadozni a felhőzet, délután pedig sokfelé kisüthet a nap, de szórványos záporok, néhol zivatarok várhatóak. Az északnyugati szél napközben többfelé viharossá fokozódik. Délután 7-15 fok valószínű.

Kedd hajnalban sokfelé fagyhat, a fagyzugos, szélvédett tájakon -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Napközben napos-gomolyfelhős időre van kilátás elszórt záporokkal, hózáporokkal. Az északnyugati szél erős, a Dunántúlon és a középső területeken viharos lesz. A csúcshőmérséklet 4-10 fok között alakulhat. Szerda hajnalban is többfelé lehet fagy. Több lesz felettünk a felhő, és elszórtan eső, zápor, helyenként havas eső, hózápor is kialakulhat. A nyugatias szél még többfelé megerősödik. Délután 6-15 fok ígérkezik.

Orvosmeteorológia

Szombaton gyenge hidegfronti hatás várható.

A frontérzékenyeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás, izom- és hasigörcsök jelentkezhetnek.

A többfelé élénk, helyenként erős északnyugati szélben fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint nyugtalanság, ingerlékenység jelentkezhet a szélre fokozottan érzékenyeknél.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szombat reggel sok helyen vizesek, csúszósak lehetnek az utak. Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Fotó: Szeberényi András (Igazán tavaszodhatna) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.

2024. Április 23. 10:16, kedd | Helyi

Több mint harmincmillió látogatót várnak Rómába a 2025-ös szentévben.

Több mint harmincmillió látogató érkezésével számolnak Rómában a 2025-re meghirdetett jubileumi szentévben, ami jelentős infrastrukturális és biztonsági felkészülést igényel.