Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2015. Február 07. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Értékelt a katasztrófavédelem

Értékelt a katasztrófavédelem

Év végére mindenhova tizenöt percen belül érkezik a segítség.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2014. évet értékelő, valamint a 2015-ös év főbb feladatait meghatározó értekezletet tartottak a minap a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos polgári védelmi főfelügyelője, Dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok részvételével. Az eseményen Berecz György tűzoltó ezredes, megyei igazgató kiemelte, hogy szakmailag sikeres, pénzügyileg stabil, tartozásmentes esztendőt zárhat le a katasztrófavédelmi igazgatóság. Dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok a hivatalos, „megfeletre" értékelésen felül dicséretét fejezte ki a Nógrádban végzett munka kapcsán. Külön örömét fejezte ki a nagy létszámú helyi önkéntes segítő, illetve ezen szervezeteket tömörítő egyesületek hivatásosokkal való jó kapcsolata vonatkozásában.
A sajtótájékoztatón az idei évre való előretekintés részeként kiemelték, hogy a bátonyterenyei katasztrófavédelmi őrs 2015 novemberében való működésbe állásával és két önállóan beavatkozni képes egyesület létrehozásával Nógrád megyében nem lesz olyan település, melyet 15 percen túl érne el a segítség. Berecz György emlékeztetett, 2012 előtt még olyan település is létezett, mely a negyvenedik percen túl kapott tűzvédelmi segítséget.

Forrás: radiofocus.hu - Fotó: Kitzinger Adrienn, csepel.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 09:00, péntek | Helyi

Az agyra ható gyógyszerek tesztelését segítő megoldáson dolgoznak szegedi kutatók.

A korábbiaknál jobb vér-agy gát modellek létrehozását segítő eljárást dolgoztak ki a Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) munkatársai, a megoldás segítheti az agyra ható gyógyszerek tesztelését is.

2024. Május 24. 08:55, péntek | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták a negyedik áldozat holttestét.

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK)

2024. Május 24. 08:00, péntek | Helyi

Fülledt idő záporokkal, zivatarokkal.

Marad a fülledt idő többfelé záporokkal és zivatarokkal, amelyeket helyenként felhőszakadás és jégeső kísérhet.

2024. Május 24. 05:21, péntek | Helyi

A pletyka tartja össze a társadalmat

Igyekszünk jól viselkedni, ha figyelembe vesszük, hogy mit beszélnek rólunk. Viszont a játékelméleti modell tanulsága szerint a társadalmi játszmát hosszú távon a szóbeszéd logikája irányítja.