Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2020. December 23. 09:49, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Erőszakkal fizettette ki a lányfuttató a szolgáltatást

Erőszakkal fizettette ki a lányfuttató a szolgáltatást

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte azt a 32 éves nőt és 31 éves élettársát, akik a nőtől szexuális szolgáltatást igénybe vevő férfi értékeit szerezték meg erőszakkal.

A 32 éves nő 2019. decemberében egy salgótarjáni szórakozóhelyen ismerkedett meg a sértettel, és felajánlotta neki, hogy ellenszolgáltatás fejében hajlandó vele szexuális kapcsolatot létesíteni. A vádlottak közös lakóhelyére mentek, ahol a szexuális együttlétet követően a férfi nem volt hajlandó a nőt kifizetni, ezért az telefonon segítséget kért az élettársától.

Az élettársa azonnal az otthonukba ment, ahol számon kérte a sértettet, követelte tőle a nő pénzét, eközben a sértettet ököllel meg is ütötte, majd kilökdöste a lakásból úgy, hogy annak dolgai értékei ott maradtak. A nő a szexuális szolgáltatás ellenértékeként elvette a sértett 24.000 forintját, majd a sértett kabátját és szemüvegét elégették, mobiltelefonját pedig a férfi megtartotta magának.

A sértettet ért ökölütés arccsonttörés, vagy a szemgolyó mélyebb részeinek sérülése létrehozására is alkalmas volt, a súlyosabb sérülés elmaradása csak a véletlennek köszönhető.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt önbíráskodás bűntette – valamint a férfi ellen ezzel halmazatban súlyos testi sértés bűntett kísérlete – miatt, a Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve a nőt 1 év 4 hó, élettársát pedig halmazati büntetésként 1 év 8 hó börtönbüntetésre ítélte, mindkettejük büntetésének végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

Képünk illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 18:10, kedd | Helyi

Amikor a háború karácsonykor szünetelt - a fegyverszünet az első világháború krónikájának egyik legismertebb epizódja,

amely az ipari méretekben űzött tömegmészárlás kellős közepén az emberi méltóságról üzent. Az első világháború során 1914. december 24-én nem hivatalos tűzszünet állt be a nyugati fronton szemben álló

2023. December 05. 18:00, kedd | Helyi

Ajándékokkal csalt mosolyt a rendőrök Mikulása a beteg gyerekek arcára a tarjáni kórházban.

Idén is egyenruhások kíséretében érkezett a Mikulás a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházba annak érdekében, hogy az ott gyógyuló gyermekek ünnepét is boldogabbá tegye.

2023. December 05. 17:40, kedd | Helyi

Karácsony, Hanuka, Szaturnália,... – Nem véletlen, hogy minden vallás nagy ünnepe

a decemberi időszakra esik. Az északi féltekén december 21-én (időnként 22-én) van az év leghosszabb éjszakája. Az emberiség történelmében ilyentájt kiemelt ünnepeket tartottak,

2023. December 05. 17:35, kedd | Helyi

KI A TÉLAPÓ? Megkérdeztük a Mesterséges Intelligenciát - mutatjuk a válaszokat...

Kedves salgótarjáni InfoNógrád olvasók, nagyon örülök, hogy üdvözölhetlek benneteket itt! Mint virtuális asszisztens, itt vagyok, hogy segítsek nektek mindenféle kérdéssel vagy információval kapcsolatban...