Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2020. December 23. 09:49, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Erőszakkal fizettette ki a lányfuttató a szolgáltatást

Erőszakkal fizettette ki a lányfuttató a szolgáltatást

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte azt a 32 éves nőt és 31 éves élettársát, akik a nőtől szexuális szolgáltatást igénybe vevő férfi értékeit szerezték meg erőszakkal.

A 32 éves nő 2019. decemberében egy salgótarjáni szórakozóhelyen ismerkedett meg a sértettel, és felajánlotta neki, hogy ellenszolgáltatás fejében hajlandó vele szexuális kapcsolatot létesíteni. A vádlottak közös lakóhelyére mentek, ahol a szexuális együttlétet követően a férfi nem volt hajlandó a nőt kifizetni, ezért az telefonon segítséget kért az élettársától.

Az élettársa azonnal az otthonukba ment, ahol számon kérte a sértettet, követelte tőle a nő pénzét, eközben a sértettet ököllel meg is ütötte, majd kilökdöste a lakásból úgy, hogy annak dolgai értékei ott maradtak. A nő a szexuális szolgáltatás ellenértékeként elvette a sértett 24.000 forintját, majd a sértett kabátját és szemüvegét elégették, mobiltelefonját pedig a férfi megtartotta magának.

A sértettet ért ökölütés arccsonttörés, vagy a szemgolyó mélyebb részeinek sérülése létrehozására is alkalmas volt, a súlyosabb sérülés elmaradása csak a véletlennek köszönhető.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt önbíráskodás bűntette – valamint a férfi ellen ezzel halmazatban súlyos testi sértés bűntett kísérlete – miatt, a Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve a nőt 1 év 4 hó, élettársát pedig halmazati büntetésként 1 év 8 hó börtönbüntetésre ítélte, mindkettejük büntetésének végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

Képünk illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:00, vasárnap | Helyi

Beneda Attila: nagy kihívás a fogyatékkal élők helyzetét megkönnyíteni.

A teljesen ép, egészséges családokról való gondoskodás, az ő támogatásuk sem egyszerű, de különösen nagy kihívás, ha a fogyatékkal élők helyzetét kell megkönnyíteni, nekik kell közösséget teremteni, értelmes életet biztosítani.

2024. Június 23. 08:15, vasárnap | Helyi

Többórás napsütés elszórt záporokkal.

A napos időszakokat többfelé zavarhatják fátyol- és gomolyfelhők.

2024. Június 22. 17:00, szombat | Helyi

Hornung Ágnes: továbbra is várjuk az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek pályázatait.

Magyarországon több ezer gyermek él 1-es típusú cukorbetegséggel, a családokért felelős államtitkárság célja, hogy a betegséggel kapcsolatos tudnivalók minél szélesebb körben ismertté váljanak

2024. Június 22. 09:10, szombat | Helyi

Daganatos betegségek elleni gyógyszeres terápia hatékonyságának javításán dolgoznak az SZBK kutatói.

Újabb daganattípusok esetében válhat alkalmazhatóvá egy már használt gyógyszeres terápia azzal az eljárással, melyen Timinszky Gyula dolgozik munkatársaival a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban (SZBK)