Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Április 18. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Éremhalmozó salgótarjáni futók

Éremhalmozó salgótarjáni futók

A közelmúltban két rangos futóversenyről is csillogó érmeket hoztak haza a nógrádi futók, a fővárosban a mezei futó Budapest-bajnokságot rendezték meg, míg a szlovákiai Zólyomban az utcákra hívták a sportolókat.

A Budapesti Atlétikai Szövetség immáron 18. alkalommal rendezte meg a Pólus Bevásárlóközpont és a XV. kerületi önkormányzat támogatásával a hagyományos a Budapest-bajnokságot.
A szép tavaszi napon nagy számmal érkeztek atléták, diákok és sportolni vágyók a Szilas patak partjára, 25 egyesületből 509 atléta versenyzett a bajnoki címekért, 9 éves kortól a felnőtteken át, a szenior korosztályig. A családi futóprogramon több mint 1100 diák és helyi hobbifutó vett részt. A Budapesti Atlétikai Szövetség 28 versenyszámban díjazta Budapest bajnokait, de a rendezvény a főiskolások és a szeniorok bajnoksága is volt egyben.
A felnőtt férfiak fő számában, 9 kilométeren a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) futója, Egri Balázs tudott győzni, közel másfél percet vert a második helyezettre. Máté Csaba tanítványa a Medicitta 7 kilométeres távját is megnyerte, így rövid időn belül két értékes aranyéremmel is gyarapodott. Csapattársa, Barta Luca 26 lány között lett második, de a vidékiek között nem volt ellenfele.
A szeniorok bajnokságán a Zenit SE két futója, Langer Olivér és Telek András is nyerni tudott, míg a két szécsényi, Kovácsné Obrecsány Klára (SZAFT) és Jusztin Ferenc (SDS) saját korcsoportjukban lettek másodikak.
A SAC két másik vezéregyénisége Zólyomba látogatott, ahol a hagyományos utcai futóversenyen álltak rajthoz. Kitűnő futóidőben, már ismerősként köszöntötték a helyiek Papp Ildikót és Kadlót Zoltánt, hiszen már többször sikerült nyerniük ezen a versenyen. A nemrégiben a szenior fedett vb-n bronzérmet szerző Kadlót idén is nagy fölénnyel nyerte saját kategóriáját a szlovákiai településen. Ildikó újra megmutatta, hogy a sífutás mellett a futócipőt sem hanyagolta el, és csak az utolsó métereken kapott ki vetélytársától.
- Az első 3-4 kilométer elég nehéz volt, egy szlovák lány nagyon belekezdett, de aztán egy magyar lánnyal, a későbbi győztes Kácser Zitaval összefogva sikerült egy kicsit megrázni őt. Igazából elégedett vagyok a helyezéssel és az időmmel is – értékelt Ildikó.
Nógrádi eredmények.
Mezei futó Budapest-bajnokság.
Serdülő U16. Lányok (3 km, 26 induló): 2. (vidékiek közt 1.) Barta Luca (SAC) 11:48 perc. Felnőtt férfi (9 km, 13): 1. Egri Balázs (SAC) 30:13.
Szeniorok. M35 (6 km, 6): 1. Langer Olivér (Zenit SE) 22:02. M50 (6 km, 2): 1. Telek András (Zenit SE) 23:39. W55 (3 km, 2): 2. Kovácsné Obrecsány Klára (Szécsényi AFT) 16:38. M65 (3 km, 2): 2. Jusztin Ferenc (Salgótarjáni Dornyay SE) 14:22.
Utcai futóverseny, Zólyom (8,4 km).
Nők (13): 2. Papp Ildikó (SAC) 31:28. 50-59 éves férfiak (9): 1. Kadlót Zoltán (SAC) 27:50.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Kövess minket a Facebookon is!

Címkék: futók

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,