Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Június 01. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: radiofocus

Erdészek: ha valaki őzgidát talál, ne érjen hozzá

Erdészek: ha valaki őzgidát talál, ne érjen hozzá

A napokban több térségi vadásztársaság és erdészet is jelezte a Radio Focus-nak: megszaporodtak azok az esetek, amikor jószándékú személyek egyenesen hozzájuk vitték az egyedül talált őzgidákat arra gondolva, hogy azokat magukra hagyták.

A szakemberek kiemelték: ha valaki őzgidát talál, semmiképp se érjen hozzá, sőt lehetőleg ne is közelítse meg. Az őzgidát a suta ugyanis akkor hagyja egyedül, „fekteti el”, ha veszélyt érez vagy táplálkozik. A gida ilyenkor ösztönösen meglapul, próbál beleolvadni környezetébe. Mivel nem menekül el, ennek okán is sokan gondolhatják, hogy az állat beteg, sokan a házi kedvenceknél megszokott módon meg is simogatják. Ilyenkor azonban a gidán és környezetén rajta marad az ember szaga, ezért az anyja amikor visszatér, már nem fogja elfogadni. Ha valaki olyan helyen talál gidát, ahol véleménye szerint veszélyben lehet, akkor az adott területen vadgazdálkodásra jogosult szervezetet, így a vadásztársaságot, állami- vagy magán erdőgazdaságot kell értesíteni.

Címkék: állat, őzgida, erdészet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit