Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Augusztus 12. 13:30, szerda | Helyi
Forrás: salgotarjan

Épülnek a szelektív hulladékgyűjtő szigetek

Épülnek a szelektív hulladékgyűjtő szigetek

A Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás uniós és állami támogatás igénybevételével

valósítja meg 51 kelet-nógrádi települést érintő szelektív hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztését annak érdekében, hogy az Európai Unió előírásainak megfeleljünk. A projekt keretében a tagönkormányzatok területén összesen 151 db szelektív hulladékgyűjtő sziget épül meg, melyből Salgótarjánban 46 db létesül, kiegészítve a jelenleg meglévő 42 darabot. A hulladékgyűjtő szigetekre 4 darab 1,1 köbméteres hulladékgyűjtő edény kerül majd, kettő a műanyag hulladéknak, egy az üvegnek és egy a papírnak. A hulladékgyűjtő szigetek építése folyamatosan zajlik a városban, az edényzetek kihelyezése azonban csak a Salgótarján Térségi Hulladéklerakón épülő hulladékkezelő és hasznosító művek elkészültét követően történik meg, előreláthatólag október-november hónapban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.