Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2023. Március 07. 09:58, kedd | Belföld
Forrás: NAV

Ennivalóan cuki kiskutyákat foglalt le a NAV

Ennivalóan cuki kiskutyákat foglalt le a NAV

Csomagok alatt eldugott kölyökkutyákat találtak a pénzügyőrök egy moldáv autóban.

Az M7-es autópálya Fejér vármegyei szakaszán ellenőrizték az Olaszországba tartó autóst, aki azonnal lemondott az állatokról.

Ki se láttak a rácsok között egy utasokkal teli autó csomagartójában azok a kiskutyák, akiket a pénzügyőrök szabadítottak ki a levegőtlen rejtekhelyről. Alig hathetes, uszkár fajtajellegű kölyökkutyák kuporogtak az Olaszországba tartó autó csomagjai alatt. A sofőr csak annyit árult el, hogy a kutyák az övéi és papírjaik nincsenek.

A NAV munkatársai értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy a kölyökállatoknak oltásuk, csipjük, útlevelük sincs, márpedig okmány hiányában és fiatal koruk miatt nem szállíthatók. A kölyköket egy alapítványnál helyezték el. A sofőr tettét azzal próbálta enyhíteni, hogy azonnal lemondott az állatokról.

Címkék: könyökkutya, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:26, vasárnap | Belföld

Éjszakai vezetés – az okos karkötő nem enged elaludni

Személyre szabott módon figyeli és hívja fel a fáradó gépkocsivezetők figyelmét egy új technológia, amely egy uniós kutatás eredménye, amint arról a Horizon, az EU kutatási és innovációs magazinja hírt adott.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is