Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Július 19. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Emberölés előkészülete miatt emeltek vádat egy salgótarjáni férfi ellen

Emberölés előkészülete miatt emeltek vádat egy salgótarjáni férfi ellen

Emberölés előkészülete és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség egy salgótarjáni férfi ellen, aki felesége új barátját akarta megölni tavaly novemberben.

A bűncselekmény elkövetésében a rendőrök akadályozták meg - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.
Bóna Gyula elmondta: a büntetlen előéletű, 59 éves vádlott tíz évig élt együtt feleségével, két gyermekük született. Viszonyuk azonban megromlott, és miután a nő megismerkedett egy szintén salgótarjáni férfival, múlt év őszén elhatározta, hogy felbontja a házasságot.
A vádlott november 27-én elment felesége lakásához, ahol találkozott az asszony új barátjával, akit megütött, fojtogatott és megfenyegetett. Majd gyermekük és anyósa jelenlétében azzal fenyegette meg a feleségét, hogy őt és a barátját is megöli.
Ezután a tanyáján magához vett két csőre töltött maroklőfegyvert, 76 lőszert, valamint 601 ezer forint értékű arany ékszert és 750 ezer forint készpénzt. A pénzt három hónappal korábban feleségétől lopta el.
Délután újra elment felesége lakására, de mivel a lépcsőházban nem találkozott az új baráttal, visszament a férfi utcán parkoló autójához. Ekkor igazoltatták a rendőrök. A vádlott tanyáján további 117 darab, különböző típusú lőszert is lefoglaltak. A férfinak sem a fegyverek, sem a lőszerek tartására nem volt engedélye.
Bóna Gyula közölte: a főügyészség emberölés előkészületével, lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel, lopással, garázdasággal, könnyű testi sértéssel és zaklatással vádolta meg az előzetes letartóztatásban lévő férfit.

Címkék: vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Elszórtan záporok előfordulhatnak.

Keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen.