Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 20. 08:50, szerda | Helyi
Forrás: NMKI

Emberéletet követelt a tűz Diósjenőn

Emberéletet követelt a tűz Diósjenőn

Tűz volt egy diósjenői családi házban hétfőn kora este, a tűzoltók az oltási munkálatok közben egy elhunytat találtak az egyik kiégett helyiségben.

Tűz keletkezett egy közel száz négyzetméter alapterületű családi házban hétfőn kora este Diósjenőn, a Haladás utcában. A helyszínre nagy erőkkel vonultak a rétsági, a balassagyarmati, valamint a váci hivatásos tűzoltók, a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a diósjenői önkéntes tűzoltók. Az egységek kiérkezését megelőzően a szomszédok két propánbutángáz-palackot hoztak ki az épületből. A tűzoltók az ingatlan áramtalanítását követően azonnal megkezdték a tűz megfékezését, a lángokat öt vízsugárral oltották el, több irányból támadva. A tűzben az egyik szoba teljesen kiégett, emellett a lángok részben érintettek több helyiséget is, azonban a tűzoltóknak azt sikerült megakadályozni, hogy a tűz a tetőszerkezetre is átterjedjen. A rétsági, a balassagyarmati és a váci egységek a tűzoltási munkálatok közben egy elhunytat találtak a kiégett szobában. A tűz keletkezési körülményeinek tisztázása érdekében tűzvizsgálati eljárást indított a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A katasztrófavédelem statisztikai adatai szerint a téli időszakban országos szinten átlagosan szinte óránként keletkezik egy-egy lakástűz Magyarországon. Ezek legtöbbje egy-két négyzetméteres, azonban naponta három-négy otthon semmisül meg az emberi gondatlanságra visszavezethető tüzek miatt. A téli időjárás kedvez a lakástüzek kialakulásának. Az emberek több időt töltenek otthon, többet főznek, többet kell világítani, intenzíven kell fűteni. A halállal végződő lakástüzek áldozatai szinte kivétel nélkül egyedül élő idős emberek. A katasztrófavédelem mindenkit arra kér, hogy figyeljenek egyedül élő idősebb szomszédjukra, ismerősükre. Egy füstérzékelő beszerzése megoldást jelenthet, hiszen a statisztikák szerint nem csak haláleset nem következett be, de még nagyobb tűz sem keletkezett azokban a lakásokban, házakban, ahol volt füstérzékelő.

Egy jó minőségű füstérzékelő néhány ezer forintba kerül és a tűz keletkezésének legelején jelez. Az érzékelő hangos sípolását meghallva még van idő kimenekülni a lakásból, vagy az otthon lévők akár még saját maguk is meg tudják fékezni a kezdeti lángokat anélkül, hogy testi épségüket kockáztatnák. A legtöbb lakástűz a fűtéssel, főzéssel, dohányzással, hibás, nem megbízható elektromos eszköz használatával hozható összefüggésbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 20:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.