Városlista
2020. július 7, kedd - Appolónia

Hírek

2020. Június 22. 14:35, hétfő | Helyi
Forrás: police

Embercsempész Parassapusztán

Embercsempész Parassapusztán

A határátlépési pont közelében fogták el azt a 36 éves német állampolgárságú férfit, aki iraki állampolgárokat akart illegálisan átszállítani a Szlovák Köztársaság államhatárán.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közös akcióban 2020. június 21-én 15 óra 20 perckor a parassapusztai határátkelési pontnál, a Szlovák Köztársaság államhatára felé vezető útszakaszon vontak ellenőrzés alá egy német honosságú személygépkocsit, amelyet egy 36 éves szír születésű német állampolgár vezetett. A járműben utasként három felnőttkorú, két fiatalkorú és egy gyermekkorú iraki állampolgár tartózkodott.

A beszerzett adatok alapján az iraki személyek kijelölt tartózkodási helye Balassagyarmat, melynek területét engedély nélkül elhagyni nem voltak jogosultak.

Az elsődleges adatok szerint a német férfi segítséget akart nyújtani az iraki állampolgároknak abban, hogy ők a Szlovák Köztársaság államhatárán át illegálisan elhagyják az országot.

A vezetőt és hat utasát a rendőrök a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították. Meghallgatásuk és elszámoltatásuk folyamatban van.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy kapcsán embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 11:58, hétfő | Helyi

Rendőrkézen a bátonyterenyei kifosztás gyanúsítottja

Egy 38 éves nőt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.

2020. Július 06. 11:55, hétfő | Helyi

Útlezárás versenyautó-tesztelés miatt

Időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani Cered és Zagyvaróna között.

2020. Július 03. 09:56, péntek | Helyi

Versenyautó-tesztelés miatt időszakos útlezárás

Cered és Zagyvaróna közötti útszakaszon kell számítani a gépjárművezetőknek az időszakos útlezárásra.

2020. Július 02. 13:19, csütörtök | Helyi

Fekete Zsolt közleménye 07.02.

Salgótarján polgármesterének közleménye.