Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. December 19. 19:11, kedd | Helyi
Forrás: liked/web/zsuffa csaba

Elvis és Priscilla Presley igaz története - még ma is az „élete szerelmének” nevezi őt

Elvis és Priscilla Presley igaz története - még ma is az „élete szerelmének” nevezi őt

Amikor Elvis és Priscilla először találkoztak, a lány még csak 14 éves volt, míg az énekes 24. Elvis számára a korkülönbség egyáltalán nem jelentett problémát, sőt, ez egy lehetőség volt számára,

hogy Priscillát olyan ideális feleséggé formálja, amilyenre vágyik. Minden arra utalt, hogy tökéletes házasságuk lesz, de volt valami, amit nem tudott túlélni a kapcsolatuk.

A lány szülei aggódtak is ezért, de Priscilla szerelmes volt és lázadó, éppen ezért senki nem tudta őt megakadályozni abban, hogy királynővé váljon a Rock & Roll király oldalán.

1959-ben, Németországban ismerkedtek meg. Elvist az amerikai hadsereg küldte oda szolgálni, míg Priscilla családja azért érkezett az országba.

Priscilla egy nagyon szép, fiatal lány volt. Fiatal kora egyben azt is jelentette, hogy ő és Elvis nem találkozhattak a nyilvánosság előtt, de ettől függetlenül folyamatosan találkoztak.

Elvis megosztotta vele a tökéletes nőről alkotott elképzeléseit, és azt a vágyát, hogy szeretné ilyenné változtatni őt.

,,Azokon az éjszakákon, amikor békésen beszélgettünk, gyakran leírta, hogy milyen számára a tökéletes nő, és hogy mennyire közel állok hozzá. Kedvelte a halk hangú, kék szemű lányokat. A hűség rendkívül fontos volt számára, különösen női részről.

1960-ban Elvis elhagyta Németországot, míg Priscilla és családja itt maradt. Időnként azért így is találkoztak, amikor megkérte a lányt, hogy jöjjön az Egyesült Államokba, de így is évekig tartott, mire végül összeházasodtak.

Priscilla folyamatosan várta Elvis ritka hívásait, és állandóan számolta a napokat a következő találkozásukig.

Elvis végül 1966-ban megkérte a kezét, majd 1967. május 1-jén összeházasodtak Las Vegasban.

Elvis nyomást érzett a házasságra, mert félt attól, hogy esetleg botrány lesz belőle, ha nem mondják ki elég hamar az igent. Továbbra is azon volt, hogy a saját ideáljának megfelelően változtassa feleségét.

1968. február 1-jén Priscilla megszülte lányukat, Lisa Marie-t. Miután Priscilla anya lett, úgy érezte, hogy Elvis elvesztette az érdeklődését iránta.

Csakúgy, mint házasságuk előtt, Elvis ismét szerelmi viszonyokba bonyolódott más nőkkel, míg ő nem győzte irkálni férjének a szerelmes leveleket.

Ahogy telt az idő, Priscilla rájött, hogy ő nem hajlandó ezt elviselni, és nem fog otthon ülni és várni a férjére, amíg az kitudja hol és kivel mulat.

Válás és a Király bukása

1972-ben Priscilla elmondta Elvisnek, hogy el akarja hagyni őt, hamarosan pedig el is váltak és megosztották a lányuk fölötti felügyeletet. Míg a szinglivé vált Priscilla kivirágzott és megpróbálta átvenni az irányítást az élete felett, Elvis a vényköteles gyógyszerek rabjává vált, illetve anyagi nehézségekkel küzdött.

A Priscillával véget ért házassága után több szerelmi kapcsolata is volt, illetve Ginger Alden kezét is megkérte.Össze azonban soha nem házasodtak.

1977. augusztus 16-án Elvis elhunyt. 42 éves volt. Priscilla összetört, amikor megtudta, hogy Elvis meghalt, és egyszerűen nem akarta elhinni.

Abban reménykedett, hogy Elvis csak azért rendezte ezt meg, hogy egy időre eltűnjön a nyilvánosság elől és később majd visszatér.

Priscilla színésznőként és üzletasszonyként kezdett karriert. Soha többé nem ment férjhez, de volt egy hosszú kapcsolata, amiből fiú gyermeke született.

A gracelandi házát turistaházzá alakította, hogy az emberek megnézhessék, hol éltek pontosan, amikor ő és Elvis egy családot alkottak. Graceland a Fehér ház után a második leglátogatottabb otthon volt az Egyesült Államokban.

Priscilla ma is hűségesen őrzi a férjével közös boldog emlékeket, és még ma is az „élete szerelmének” nevezi őt.

Mi a véleményed Elvis és Priscilla szerelmi történetéről? Meséld el nekünk hozzászólásban!

https://www.facebook.com/groups/infonograd/permalink/2271046563088470

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,