Városlista
2020. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2020. November 19. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Elsőfokú ítélet a börtönből szabadult riválisát megkéselő férfi ügyében

Elsőfokú ítélet a börtönből szabadult riválisát megkéselő férfi ügyében

A Balassagyarmati Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt két év négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a 29 éves, Nógrád megyei férfit, aki saját házában hasba szúrta élettársa frissen szabadult férjét.

A sértett felesége – míg a sértett jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte – élettársi kapcsolatot létesített a vádlottal.

A törvényes férj a szabadulását követően meglátogatta őket salgótarjáni otthonukban, ahol hármasban italoztak és beszélgettek. Éjfél körül a házigazda felszólította a látogatót, hogy menjen haza, azonban ő kijelentette, hogy mindaddig nem megy el, amíg erre a felesége nem kéri.

Emiatt vita alakult ki közöttük, melynek során a házigazda ajtót mutatott a látogatónak, amikor azonban a férfi az ajtó irányába indult, a ház ura felkapott egy 19 cm pengehosszúságú kést, és hasba szúrta őt.

A vérző sértett bemenekült a ház egyik szobájába, ahonnan többszöri felszólításra sem jött ki, ezért a vádlott dühében betörte az ajtó üvegét is, mire a sértett kijött. A vádlott és élettársa ekkor már igyekezett elállítani a vérzést és segítséget hívtak hozzá.

Bár a vádlott a kés pengéjét teljes egészében beleszúrta a sértett hasába, a férfi a véletlennek köszönhetően csak könnyű sérülést szenvedett. Amennyiben azonban a szúrás merőlegesebben érte volna a testét, akár halálos sérülést is szenvedhetett volna.

A Nógrád Megyei Főügyészség 2020. szeptemberében emelt vádat az egyébként büntetlen előéletű férfi ellen. A Balassagyarmati Törvényszék a vádlottat – a járványhelyzetre is tekintettel – tárgyalás mellőzésével életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete elkövetése miatt mondta ki bűnösnek, és őt két év – végrehajtásában négy évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, valamint kötelezte a 92.084 Ft bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ügyész a vádirati indítványának mindenben megfelelő büntetővégzést tudomásul vette; a vádlott és a védője a végzés kézbesítésétől számított 8 (nyolc) napon belül döntheti el, hogy tudomásul veszi az abban foglaltakat, vagy tárgyalás tartását kéri a törvényszéktől.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 12:47, csütörtök | Helyi

Saját égi eszközzel kutathatnak a rendőrök

A Salgótarjáni Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Fekete Zsolt polgármester adta át a Salgótarjáni Rendőrkapitányság részére a felajánlott drónt.

2020. November 24. 12:46, kedd | Helyi

Elfogták a besurranót

A pásztói rendőrök őrizetbe vették a 29 éves férfit.

2020. November 23. 14:16, hétfő | Helyi

Kaput, gépkocsit rongált, majd balesetet szenvedett

Garázdaság, rongálás és ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás egy 26 éves tereskei férfi ellen.

2020. November 23. 14:14, hétfő | Helyi

Letartóztatásban az osztálytársát rendszeresen zaklató fiú

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 14 éves fiúnak a letartóztatását, aki hónapokon keresztül terrorizálta 12 éves osztálytársát.