Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Január 02. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Előzzük meg a baleseteket!

Előzzük meg a baleseteket!

A téli időszakban megváltoznak az út- és látási viszonyok.

Egy 31 éves karancslapujtői nő közlekedett az általa vezetett személygépkocsival 2012. december 30-án a délelőtti órákban Salgótarján irányából Karancslapujtő felé, amikor egy jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát járműve felett. Ekkor a jobb oldali útpadkára haladt le a gépjárművel, ahol az úttesten keresztbe csúszva a bal oldalon lévő lakóház beton kerítésének ütközött, majd a szomszédos lakóház fém kerítéskapujának ütközve állt meg. A baleset következtében járművezető könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrség felhívja a közúti közlekedésben részt vevő járművezetők figyelmét, hogy a téli időszakban megváltoznak az út- és látási viszonyok, ezért fontos, hogy a gépjárműveket indulás előtt alaposan átvizsgáljuk, kötelező tartozékaikat szükség esetén pótoljuk. A téli gumiabroncsok használatán kívül nagyon fontos az akkumulátor, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése. Elengedhetetlen a jól működő ablaktörlő, megfelelő ablakmosó folyadék. Az időjárásból eredő rossz látási viszonyok miatt a fényszórókat és a lámpákat gyakrabban szükséges tisztítani.

Az út felülete az időjárás hatására csúszóssá válhat. Fontos, hogy a balesetek elkerülése érdekében mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszuk meg a gépjármű sebességét és tartsunk nagyobb követési távolságot.

Címkék: közlekedik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Helyi

A TikTok fellép a mesterséges intelligencia ellen

A TikTok mostanra az egyik legnagyobb közösségi felületté vált és napi szinten százmilliók használják. Egyre több rajta az olyan tartalom, amelyet mesterséges intelligencia segítségével állítanak elő

2024. Május 20. 08:00, hétfő | Helyi

Folytatódik a zivataros-napos idő.

Eleinte helyenként, majd délutántól egyre több helyen kell számítani esőre, záporra, zivatarra, amelyeket felhőszakadás, jégeső kísérhet.

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.

2024. Május 19. 09:29, vasárnap | Helyi

Nyitott szertárkapuk!

Május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.