Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Március 20. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Előzetesben a drogterjesztő

Előzetesben a drogterjesztő

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást három férfi ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. március 11-én 21 órakor Kazár belterületén a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottja intézkedés alá vonta egy személygépkocsi vezetőjét. A jármű átvizsgálása során 65 tasak (45 gramm) kábítószergyanús növényi törmelék, digitális mérleg, továbbá a gépkocsivezető K. Ádám 19 éves rákóczibányai lakos zsebéből - ruházatának átvizsgálása során - fehér por került elő. Az intézkedő rendőr K. Ádámot elfogta és a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállította. A fiatal fiútól a nyomozók lefoglalták a kábítószergyanús anyagokat, amelyekről a kirendelt szakértői vizsgálat megállapította, hogy azok új pszichoaktív anyagnak minősülő vegyületet tartalmaznak. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy K. Ádám az ellenőrzés előtt vásárolta a lefoglalt kábítószergyanús anyagokat K. Zsolt 20 éves mátramindszenti lakostól, akinek lakásán megtartott házkutatás során lefoglaltak több zacskó növényi törmeléket és ismeretlen tablettákat. A nyomozók az ügy tisztázása során eljutottak O. Zsolt 38 éves salgótarjáni lakoshoz, akitől K. Zsolt a kábítószert vásárolta. A nyomozók 2014. március 14-én O. Zsolt lakásán tartottak házkutatást, amelynek során nagyobb mennyiségű készpénzt, kábító hatású anyagok terjesztésével összefüggésbe hozható tárgyakat (digitális mérleg, üres nylon zacskók), illetve 31 zacskóban közel 80 gramm zöld növényi törmeléket foglaltak le, amely a szakértői vélemény alapján új pszichoaktív anyagot tartalmaz.
O. Zsoltot a Balassagyarmati Járási Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, míg K. Zsolt és K. Ádám az eljárás során szabadlábon védekezhet.

Programok Nógrád megyében

Címkék: drogterjesztő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,