Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Február 21. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Előzetes letartóztatásban a kábítószer-kereskedők

Előzetes letartóztatásban a kábítószer-kereskedők

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást Cs. József 37 éves és Cs. Gábor 32 éves bátonyterenyei lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a rendőrök 2014. február 7-én 19 óra 45 perckor a 21-es számú főút Nagybátony és Kisterenye városrész közötti útszakaszán ellenőriztek egy személygépkocsit és annak utasait. A ruházatának átvizsgálásakor a gépjárművet vezető Cs. József önként átadott két darab gyógyszeres üveget, a benne lévő 47 darab kékes színű tablettával, valamint egy papírzsebkendőbe csomagolt félbe tört tablettát. Majd a gépjármű utasa, Cs. Gábor ruházatából egy csomag zöld színű növényi törmelék került elő. A személyek lakásán megtartott házkutatáson közel 800 darab - kábítószer csomagolására használatos - önzáró műanyag tasakot foglaltak le a nyomozók A beszerzett szakértői vélemény alapján a lefoglalt tabletták és növényi törmelék kábítószernek minősülnek. A nyomozás adatai szerint a két férfi a lefoglalt kábítószert értékesítésre szánta, valamint heti és havi rendszerességgel azokból több személynek értékesítettek. A rendőrök a 37 éves és 32 éves bátonyterenyei férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.
xxx
A Salgótarjáni Járásbíróság mai napon a Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványának helyt adva harminc napra elrendelte a kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsított két férfi előzetes letartóztatását.
A végzés nem jogerős, mert a gyanúsítottak és védőjük meglebbezték azt. A fellebbezéseknek azonban halasztó hatálya nincs, így a gyanúsítottak előzetes letartóztatásban várják a Balassagyarmati Törvényszék kényszerintézkedés tárgyában meghozandó jogerős döntését.

Címkék: kábítószer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:41, kedd | Helyi

Magyarország nagyobb városaiban, Erdélyben és a Vajdaságban folytatja jótékonysági születésnapi koncertjét Mága Zoltán.

50 év 50 koncert című születésnapi jótékonysági koncertsorozat részeként a következő napokban és hetekben Magyarország nagyobb városaiban.

2024. Április 30. 08:35, kedd | Helyi

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez.

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Napos, kora nyárias idő.

Napos időben lesz részünk, csak néhol jelenhetnek meg kósza felhők az égen.

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.