Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Július 29. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Előzetes letartóztatásban a fiatalkorú besurranó

Előzetes letartóztatásban a fiatalkorú besurranó

Több helyszínt is \"meglátogatott\" a 14 éves fiú.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Célkörözési Csoport munkatársai 2014. július 23-án elfogták a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya által vagyon elleni bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözött 14 éves fiút.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú gyanúsított 2014. április 15-én 8 óra körüli időben egy salgótarjáni emeletes ház első emeleti lakásának ablakát kővel betörte, majd a helyszínről elmenekült. Ezt követően a fiú 2014. április 23. és április 25. közötti időben egy magánszemély, illetve egy vállalkozás ingatlanának körbe kerített udvarára bemászva, a telekről, illetve a melléképületből – annak falát megbontva - különféle méretű műanyag hordókat tulajdonított el. Pár nap elteltével egy emeletes ház lakójának függőfolyosó részét elkerítő fakapuját szerelte le, és vitte magával.
Továbbá 2014 májusától 2014. július elejéig összesen négy sértett lakásába, illetve egy garázsba ment be a gyanúsított a nyitott ajtón és ablakon át. A lakásokból pénztárcát, okiratokat, készpénzt, a garázsból több mint tíz kilogramm fagyasztott húst tulajdonított el. Egy alkalommal a tulajdonos a fiatalkorút cselekménye közben megzavarta, ezért onnan értéket eltulajdonítania nem sikerült. A gyanúsított ezen cselekményeit Zagyvapálfalva városrész területén követte el.
A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy rendbeli lopás bűntett, egy rendbeli garázdaság és több rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 14 éves salgótarjáni fiú ellen, akit előállítását követően a hatóság tagjai őrizetbe vettek. A Salgótarjáni Járásbíróság a fiatalkorú előzetes letartóztatását 2014. július 24-én elrendelte.

InfoBlogok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 04:26, szerda | Helyi

VEZESS ÓVATOSAN A NÓGRÁDI UTAKON

MERT csak az autóvezető a hibás a vadgázolásért! 2023 július elsejétől, módosult a vadgazdálkodásról, valamit a vadászatról szóló törvény. Ettől kezdve érvényes ugyanis a vad védelméről, a vadgazdálkodásról,

2024. Május 14. 16:05, kedd | Helyi

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere.

A magyar bor sikere közös érdek, egyúttal nemzetépítő erő is, hírnevét a kormány támogatásain túl összefogással, együttműködésekkel, szemléletformálással, újításokkal és változtatásokkal lehet a leghatékonyabban növelni

2024. Május 14. 15:55, kedd | Helyi

Révész Máriusz: Mozgás receptre program indul.

Mozgás receptre elnevezéssel indul program, a fizikai aktivitást háziorvosok ajánlják és írják majd fel - jelentette be a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

2024. Május 14. 13:00, kedd | Helyi

Nagy János: a sport és a kultúra elválaszthatatlanok.

A sport és a kultúra elválaszthatatlanok és ezt a kapcsolatot fejezi ki a mélykúti központ is, amely egyszerre sportcsarnok és kulturális centrum - jelentette ki a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár.