Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2022. Június 28. 14:39, kedd | Helyi
Forrás: police

Előterjesztés az embercsempész letartóztatására

Előterjesztés az embercsempész letartóztatására

A Cered külterületén elfogott 40 éves férfit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály II. Bűnügyi Osztály jelzése alapján a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai 2022. június 27-én 11 óra 15 perckor Cered település külterületén ellenőriztek egy tehergépkocsit.

A nyomozás adatai alapján a járművet vezető 40 éves egyiptomi állampolgár a kora reggeli órákban Magyarország területére jogellenesen, érvényes úti okmány, illetve érvényes beutazási és tartózkodási engedély nélkül érkező több mint 10 illegális migránst vett fel a cseh forgalmi rendszámú gépkocsiba. Az ellenőrzés során a tehergépkocsi rakterének ajtaját az illegális migránsok kinyitották, majd a helyszínről elszaladtak. A megalapozott gyanú szerint az ottmaradt sofőr segítséget akart nyújtani abban a csoportnak, hogy Nyugat-Európába jussanak,

A rendőrök a 40 éves férfit elfogták, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, a nyomozók embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásának indítványozására.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a szökésben lévő személyek felkutatására és elfogására – a külföldi hatóságokkal történő kapcsolatfelvétel mellett – a további szükséges intézkedéseket megtették.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 07:52, szerda | Helyi

Hideg idő sok napsütéssel

Kezdetben a Dunántúlom, elsősorban délnyugaton átmeneti hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, de jelentős mennyiség sehol sem valószínű.

2023. Február 08. 07:30, szerda | Helyi

Tuning élőben: elkészült az AMTS 2023 nyereményautója!

Tuning élőben: elkészült az AMTS 2023 nyereményautója! A Westendben épült át az Automobil és Tuning Show idei fődija, a SEAT Leon ST FR

2023. Február 07. 13:28, kedd | Helyi

Szén-monoxid-szivárgással, kéménytűzzel és gépjárműtűzzel indult a hét!

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap este egy balassagyarmati, Mikó Zoltán utcai családi házban.

2023. Február 06. 11:09, hétfő | Helyi

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.