Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Április 29. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Előadással avatták a fejlesztést

Előadással avatták a fejlesztést

Színi előadással avatták fel szombat este a felújított Acélgyári Tiszti Kaszinót Salgótarjánban.

A volt Kohász Művelődési Házat a tulajdonos százmillió forintból újította meg, a város emblematikus épületének renoválását ötvenmillió forintos pályázati forrás is segítette. A tulajdonos, jászberényi székhelyű S-Hangár Kft. vezetője, Sólyomi Zoltán rádiónknak elmondta, az uniós pályázat révén az épületegyüttes színháztermét, annak kiszolgálóhelyiségeit és a kisebb próbatermeket is meg tudták menteni a pusztulástól. A felújítás érintette a teljes elektromos hálózatot, a fűtés- és vízvezeték-rendszert is, a munkálatok eredményeképpen a színházterem modern világítás- és fénytechnikát kapott. Az épületegyüttes felét érintő fejlesztést színi előadással avatták szombat este, a harminc évvel ezelőtt innen induló KiViSzI Színházi Műhely Varga Leon László: „Lelkek halásza" című zenés darabját mutatta be. Az Acélgyári Tiszti Kaszinó 1898-ban épült, termeiben akkoriban tornaegylet és vívóakadémia is működött, de ebben az épületben tartották az első színi előadásokat és itt jelentették be 1922-ben, hogy Salgótarján „rendezett tanácsú" városi rangot kapott.

Forrás: radiofocus.hu

További híreinkről olvashat ITT.

Címkék: előadás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák