Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2022. Június 30. 10:30, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Elmúlt napok Nógrád megye közútjain

Elmúlt napok Nógrád megye közútjain

Nógrád megye közútjain a rendőrök az elmúlt három napon egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek és három ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

Egy 55 éves férfi haladt 2022. június 27-én 15 óra 45 perc körül személygépkocsival a 21-es számú főúton Salgótarján belterületén, amikor egy kereszteződésbe balra bekanyarodott és a szemből érkező személygépkocsival összeütközött. A baleset következtében az egyik jármű utasa megsérült.

Az elmúlt három napon a megye rendőrei további három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén és három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Napok óta tart a hőség Nógrád megyében is. Az erős napsütés, a nagy meleg nagyon sok ember szervezetét megviseli. Csökkenhet a koncentráció, az összpontosítás és tompulhatnak a reflexek. A megszokottnál figyelmetlenebbek és türelmetlenebbek lehetünk. Ez már önmagában sok balesetveszélyes helyzetet teremthet a közlekedésben akár gyalogosként, akár járművezetőként közlekedünk.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közúti közlekedés valamennyi résztvevőjét, hogy jobban figyeljenek oda magukra és egymásra is az utakon!

  • Fontos, hogy felkészülten és kipihenten induljanak útnak! Ha fáradtak, tartsanak pihenőt, akár többször is az út során! Mozgassák át végtagjaikat, és frissítsék fel magukat légkondícionált helyiségekben!
  • A napon álló gépkocsi belső tere gyorsan felmelegszik, ezért azt elindulás előtt szellőztessék ki, menet közben használjanak légkondicionálót, vagy gondoskodjanak a levegőcseréről, a friss levegő utánpótlásáról!
  • Ha hosszabb útra indulnak, hűtött vizet mindenképpen tegyenek az autóba, fogyasszanak elegendő folyadékot és gondoskodjanak annak pótlásáról!
  • Vannak, akiket a nyári kánikula annyira megvisel, hogy még a vezetésükre is hatást gyakorol. Javasoljuk, hogy akik az időjárás-változásokra, frontokra érzékenyebbek, fáradékonyabbak és nehezebben tudnak koncentrálni, lehetőség szerint ebben az időszakban ne üljenek volán mögé!
  • Amennyiben gyermek is tartózkodik a gépjárműben, még nagyobb körültekintéssel induljanak el, hiszen ők is nehezen viselik a nagy meleget. Ha a járművel megállnak, a gyermekeket egy percre se hagyják a kocsiban!
  • Elindulás előtt lehetőleg tájékozódjanak arról, hogy várható-e forgalomkorlátozás, útlezárás, illetve számítani kell-e hosszabb várakozásra! Ha tehetik, akkor a kora délelőtti órákban vagy késő délután utazzanak!
  • Kérjük a gyalogosan és a kerékpárral közlekedőket is, hogy legyenek fokozottan óvatosak és figyelmesek! Ha elsőbbségük van, akkor is győződjenek meg arról, hogy azt megadják!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 07:52, szerda | Helyi

Hideg idő sok napsütéssel

Kezdetben a Dunántúlom, elsősorban délnyugaton átmeneti hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, de jelentős mennyiség sehol sem valószínű.

2023. Február 08. 07:30, szerda | Helyi

Tuning élőben: elkészült az AMTS 2023 nyereményautója!

Tuning élőben: elkészült az AMTS 2023 nyereményautója! A Westendben épült át az Automobil és Tuning Show idei fődija, a SEAT Leon ST FR

2023. Február 07. 13:28, kedd | Helyi

Szén-monoxid-szivárgással, kéménytűzzel és gépjárműtűzzel indult a hét!

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap este egy balassagyarmati, Mikó Zoltán utcai családi házban.

2023. Február 06. 11:09, hétfő | Helyi

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.