Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Október 03. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Elkezdődött az új színházi évad Salgótarjánban

Elkezdődött az új színházi évad Salgótarjánban

Az első előadással, a Madách Színház vendégjátékával hivatalosan is elkezdődött a 2014/2015-ös évad a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban.

A Furcsa pár című előadás előtt adta át a salgótarjáni közönség elismerését, a Vastaps-díjat hat kategóriában a nógrádi teátrum, s joggal kijelenthetjük: az ezerfejű cézár ez alkalommal is jól ítélt.
Hetedik alkalommal ítélték oda a salgótarjáni színházbarátok, azaz a bérletes előadások nézői a Zenthe Ferenc Színház Vastaps-díjait, az az óvodások, óvodapedagógusok, a kis- és középiskolások, valamint a felnőtt bérletes hat kategóriában értékelték a 2013/2014-es évad Salgótarjánban bemutatott produkcióit és azok művészeit.
A VII. Vastaps-díj átadásán Fenyvesi Gábor, Salgótarján alpolgármestere dicsérte az ország legfiatalabb színházának fejlődését, amelynek folytatásához a város két új játszóhely, az Apolló mozi épületében kialakítandó kamaraterem és az egykori salgóbányai kaszinóban megnyíló kis színpad kialakításával járul hozzá. Hozzátette: a Zenthe Ferenc Színházat a ma este itt ülők is támogathatják székeik jelképes megvásárlásával.
Simon Lajos, a színházat működtető Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. igazgatója rövid évadindító beszésében kiemelte: minden eddiginél nagyobb az érdeklődés a bérletek és a szólójegyek iránt, s a színház már most 36 lekötött tájelőadással tervezhet az évadra.
Az évad hivatalos megnyitásaként átadta a VII. Vastaps-díjakat: a meseszínház kategória nyertese a Zenthe Ferenc Színház A vén diófa titka című előadása lett, a díjat Molnár Ernő rendező vette át. A legjobb gyermek előadás a Pán Péter lett a Fogi Színháza előadásában, az elismerést Vinyarszki János, a darab egyik szereplője köszönte meg a publikumnak. A legjobb ifjúsági előadás kategóriában a Sziget Színház Love Story-ja végzett az első helyen, a díjat Pintér Tibor, a Sziget Színház igazgatója vette át.
A legjobb színésznőnek Halász Juditot szavazta meg a publikum Mrs. Wilbeforce megformálásáért a Madách Színház „Betörő az albérlőm” című előadásában. A legjobb színész díj „otthon maradt”, hiszen azt Máté Krisztián, azaz Valentinianus császár kapta a Zenthe Ferenc Színház Kegyenc című drámájában mutatott alakításáért.
A legjobb felnőtt előadás címet a Budapesti Operettszínház Ördögölő Józsiása érdemelte ki, amelyet Somogyi Szilárd, a darab rendezője köszönt meg a közönségnek.

Címkék: színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.