Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2020. Szeptember 28. 10:49, hétfő | Helyi
Forrás: Széchenyi 2020

Elkészült a Gyermekkert Tagóvoda energetikai fejlesztése

Elkészült a Gyermekkert Tagóvoda energetikai fejlesztése

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017.12.27.-én sikeres pályázatot nyújtott be a TOP „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” megnevezésű felhívásra.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg a TOP-6.5.1-16-ST1-2017-00002 azonosító számú és „A Gyermekkert Tagóvoda energetikai fejlesztése” című projektből. Az Önkormányzat a Gyermekkert Tagóvoda energetikai fejlesztését 118,039 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósította meg.

Az energetikai fejlesztés az alábbiakra terjedt ki: a meglévő épület falszerkezeteinek és födémszerkezeteinek hőszigetelése; a külső nyílászárók cseréje; napelemes rendszer telepítése; fűtésszabályozás szelepcserével; elektromos rendszer, világítás korszerűsítése; az épület csoportszobáinak külső árnyékolása. Az épületben akadálymentes mosdó került kialakításra, az épület megközelítését akadálymentes rámpa szolgálja. Emellett az akadálymentesítés előírásainak megfelelő ajtók is kiépítésre kerültek, továbbá a vakok és látássérültek számára is készült akadálymentesítés az épület felújítással érintett részein. Az épületen belül a könnyebb tájékozódást és eligazodást segítő, piktogramokkal is ellátott helyiségtáblák készültek.

A nyílászárók cseréjével 16%-kal csökkent a fogyasztás. A homlokzatok hőszigetelésével 13%, a lábazatok hőszigetelésével 2%, a tető hőszigetelésével további 27% a megtakarítás. A fűtés jobb szabályzásával (radiátorok termosztatikus szelepekkel) megtakarítható az energia fogyasztás 7%-a.

7,5 kW teljesítményű tetősíkból kiemelt napelemmodul telepítésével hálózatba tápláló kiserőmű épül, mely rendszernél a napenergiából megtermelt áram közvetlenül felhasználható.

Az épületbe 18 db LED-es lámpatest kerül beépítésre.

A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2019. 07. 31.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 26. 10:06, péntek | Helyi

Ne akadj fenn @ hálón!

A Biztonságosabb Internet Napja alkalmából online vetélkedőt szervezett a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya.

2021. Február 26. 09:27, péntek | Helyi

Rács mögött a betörő

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 27 éves férfinak a letartóztatását, aki társaival két salgótarjáni családi házba is betört.

2021. Február 26. 08:35, péntek | Helyi

Rendőrkézen az orvvadászok és orgazdák - videó

Összehangolt bűnügyi akcióban, több helyszínen tartottak kutatást a rendőr-főkapitányság munkatársai és a pásztói nyomozók, amelyek során többszáz lőszert, különböző lőfegyvereket és trófeákat foglaltak le.

2021. Február 25. 15:43, csütörtök | Helyi

Zongora a zenélni vágyó gyermekeknek

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány a tartós használatra felajánlott zongorát átadta a karancssági gyermekek részére.