Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Július 08. 10:04, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Elkapták Spanyolországban a magyar keresztanyát

Elkapták Spanyolországban a magyar keresztanyát

A Tolna megyei felderítők és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) célkörözési nyomozói Spanyolországban közösen találták meg a nyolc év fegyházbüntetésre ítélt, bűnszövetséget irányító bogyiszlói nőt.

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése miatt szabott ki a bíróság nyolc év letöltendő szabadságvesztést Zs. Katalinra jogerősen még 2022 februárjában. A nő azonban még ezt megelőzően ismeretlen helyre távozott, később nem vonult be a börtönbe, megszökött a hatóságok elől – közölte a rendőrség.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya kezdte el keresni, majd a felkutatásába 2021 novemberében bekapcsolódott a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztálya is.

Mivel felmerült a gyanú, hogy az asszony külföldön bujkál, ezért ellene európai elfogatóparancsot is kiadtak a hatóságok. A feltételezés beigazolódott, amikor a Tolna megyei felderítők és a KR NNI célkörözési egységének nyomozói kiderítették, hogy a nő Spanyolországban él. A búvóhely pontos beazonosítása érdekében felvették a kapcsolatot a Spanyol Központi Célkörözés tagjaival.

A rajtaütésre június 5-én került sor. Az asszonyt a spanyol rendőrök az Ebro folyó partján bérelt házában fogták el. Lehetősége sem volt az ellenállásra. Kiadatásáról a spanyol hatóságok döntöttek, és őt a július 6-án átadták a magyar hatóságoknak, akik repülővel az esti órákban hozták haza Spanyolországból. Zs. Katalint ezt követően a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.