Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Június 06. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Elítélték az internetes csalót

Elítélték az internetes csalót

Internetes csalás miatt egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélt egy többszörösen büntetett előéletű 27 éves bátonyterenyei férfit a Szekszárdi Járásbíróság.

A férfi telefont, laptopot kínált eladásra, de nem szállította le az árukat, illetve volt, hogy samponos, tusfürdős flakont csomagolt be a termék helyett. A férfit büntetése mellett további két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, és le kell töltenie a korábban lopás miatt rá kiszabott hat hónap fogházbüntetést is. A teol.hu beszámolójából kiderül, hogy a vádlott 2011 októberében lett munkanélküli, de már 2011 júniusától kezdve folyamatosan becsapta ügyfeleit, és csak 2012 márciusában bukott le. A férfi hirdetéseket adott fel különféle internetes értékesítési portálokon, telefonokat és mindenféle műszaki cikket kínált eladásra. Arra is volt példa, hogy vásárlóként jelentkezett. Ilyen esetekben megállapodott az eladóval a pénz átutalásában. Közben banki átutalást igazoló szelvényt hamisított és azt küldte át e-mail-ben az eladónak. Rendszerint nyomban fel is adták postán a műszaki cikket. A vételár persze sosem érkezett meg az eladó számlájára. A férfit 42 vádpontban mondták ki bűnösnek.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: internet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 07. 04:26, kedd | Helyi

A magyar olimpiai csapat párizsi formaruhái

Élsportolók és hírességek mutatták be a magyar olimpiai csapat párizsi formaruháit. A Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a magyar olimpiai és paralimpiai csapat formaruháit.

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.