Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. December 04. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a kenézlői kettős gyilkosság vádlottját

Elítélték a kenézlői kettős gyilkosság vádlottját

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék kedden azt a férfit, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kenézlőn agyonverte élettársát és annak testvérét

- közölte a bíróság szóvivője az MTI-vel. Horváth Dóra ismertetése szerint a férfi egy házban lakott élettársával és annak nővérével, a két sértettel. 2018. február 12-én a vádlott és a sértettek között vita alakult ki a férfi féltékenysége miatt, dulakodni kezdtek. A férfi fakaróval ütlegelte a testvérpárt, az ütések főként a fejükön érték az áldozatokat. Súlyos koponyasérüléseikbe a helyszínen belehaltak.

A bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte és tíz évre eltiltotta a közügyektől. Az 51 éves férfi legkorábban 35 év után szabadulhat.

A törvényszék enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a cselekmény elkövetését részben beismerte. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy büntetett előéletű és a kettős gyilkosságot is egy folyamatban lévő büntetőeljárás alatt, közeli hozzátartozók sérelmére követte el.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.