Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Január 27. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Elismerik a kézműves remekeket

Elismerik a kézműves remekeket

Nógrád megyei kézművesek is benyújthatják munkáikat a X. MAGYAR KÉZMŰVES REMEK pályázatra

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet a X. „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére. A pályázat célja a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése, minőségi kézműipari termékek bemutatása, a hazai és külföldi fogyasztók orientálása, a magyar termékek jó hírének öregbítése, javítása, illetve a magyar kézműiparban a vállalkozói kultúra elmélyítése és piaci helyzetük javítása a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása, bővítése és termékeik bemutatása révén.
Egy pályázó összesen két pályázatot nyújthat be. Egy pályázatban egy termék vagy termékcsalád szerepelhet, ugyanakkor összetartozó tárgyak együttese egy termékcsaládnak számít. Technológiai eljárás nem képezheti pályázat tárgyát.
A teljes pályázati felhívás és az adatlap letölthető a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara honlapjáról (www.mkik.hu), vagy igényelhető a megyei kereskedelmi és iparkamarában, ahol minden további részletes információ is kérhető. A pályázat benyújtási határideje: 2012. április 13.
A bírálóbizottság által a legkiemelkedőbbnek ítélt termékek/termékcsoportok elnyerik a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő címet, amelyet a cím emblémájával díszített kitüntető oklevél tanúsít. Ezen felül a díjazottak számára az MKIK 2012 májusában – a területi kereskedelmi és iparkamarák által idén Nógrád megyében szervezett – „A kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében” rendezvényhez kapcsolódó kiállításon és vásáron kedvezményes részvételi lehetőséget is biztosít.

Címkék: kézműves

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:15, kedd | Helyi

Áder János a fenntartható életmódról és az újrahasznosíthatásról is beszélt diákoknak Pétervásárán.

Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke környezetvédelmi, fenntarthatósági témájú előadást tartott.

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 07. 04:26, kedd | Helyi

A magyar olimpiai csapat párizsi formaruhái

Élsportolók és hírességek mutatták be a magyar olimpiai csapat párizsi formaruháit. A Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a magyar olimpiai és paralimpiai csapat formaruháit.