Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Január 29. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Elismerések, kitüntetések a megyeszékhelyen

Elismerések, kitüntetések a megyeszékhelyen

Dr. Fancsik János vehette át idén a „Salgótarján Díszpolgára\" címet.

A díjjal a város egészségügye területén huzamosabb időn át végzett magas színvonalú főorvosi tevékenységét és kiemelkedően eredményes természetvédelmi, helytörténeti, valamint közéleti munkásságát ismerték el. A város új díszpolgára a kitüntetést vasárnap vehette át a Salgótarján várossá nyilvánításának 92. évfordulója, és a Magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen, a József Attila Művelődési és Konferenciaközpont színháztermében. A „Pro Urbe" – (A Városért) kitüntető emlékérmet Gazsi Ferenc kapta, neki magas színvonalon folytatott gazdasági és közéleti tevékenysége, valamint a VOSZ Nógrád Megyei Szervezetében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként ítélték oda a kitüntetést. A „Pro Arte" (Művészetért) – díjat Bencsikné Gedeon Hajnalka, a Bolyai János Gimnázium művésztanára vehette át, ő képzőművészeti, művészpedagógiai és galériavezetői tevékenysége elismeréseként kapta a díjat.
A Salgótarján-emlékérmet dr. Diósiné Taracsák Judit kapta, a Kultúráért-díjat Andrássy Nóra, az Egészségügyért-díjat dr. Cseplák György Levente, a Salgótarján Közszolgálatáért-díjat pedig Széllné Kiss Éva vehette át. A közgyűlés a Salgótarján Sportjáért-díjat idén Andóné Hagara Juditnak, a Salgótarján Gyermekeiért és Ifjúságáért-díjat Farkasné Ponyi Batrixnek, a Szociálpolitikáért-díjat pedig Humany Gábornének ítélte oda. Salgótarján Közoktatásáért-díjjal ismerték el Pappné Soós Ildikó munkáját, a Salgótarján Közbiztonságáért-díjra pedig Antal István tűzoltó alezredes bizonyult méltónak. A Nemzetiségért és Kisebbségért-díjat Botos Tibor, a Kultúra mecénása-díjat a Professional Computer Kft., a Salgótarján Gazdaságáért díjat pedig a Salglas Zrt. kapta meg idén.

Forrás: radiofocus.hu

Legfrissebb híreink

Címkék: díszpolgár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.