Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Április 29. 06:48, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Elhunyt 9 beteg, tovább nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Elhunyt 9 beteg, tovább nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Már 536-an gyógyultan távoztak a kórházból.

Újabb 78 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 2727-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 krónikus beteg. Ezzel 300-re emelkedett az elhunytak száma, 536-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Jelenleg 983 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 50-en vannak lélegeztetőgépen.

A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1347 ember) és Pest megyében (368) van a legtöbb fertőzött.

Ezt követi Fejér megye (269), Zala megye (98), Csongrád megye (96) és Komárom-Esztergom megye (93).

Békés és Vas megyében van a legkevesebb (14-14) fertőzött Magyarországon.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Különösen kérik a szakemberek a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Belföld

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.