Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Május 06. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: police

Elfogták az erdőkürti kifosztót

Elfogták az erdőkürti kifosztót

Egy 24 éves férfi vette el az otthonában alvó sértett mellől nagy összegű készpénzét és mobiltelefonját.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2016. május 5-én 16 óra 4 perckor érkezett a bejelentés, miszerint Erdőkürtön egy idős férfi lakásából ismeretlen személy pénzt tulajdonított el. A Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói a forrónyomon üldözés eredményeként a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható M. Péter 24 éves erdőkürti lakost azonosították és a község belterületén, az utcán elfogták.

A beszerzett adatok alapján a délutáni órákban M. Péter és a sértett együtt italozott, majd miután a sértett a lakására távozott, őt egy óra elteltével követte, a nyitott kapun és bejárati ajtón át az ingatlanba bement. A hálószobájában alvó férfi mellől - annak állapotát kihasználva -, egy mobiltelefont, valamint a nadrágjának zsebéből pénztárcáját, a benne lévő okiratokkal és nagy összegű készpénzzel együtt eltulajdonította.

A rendőrök a 24 éves férfit a rendőrkapitányságra előállították, a ruházatátvizsgálás során az eltulajdonított telefont és pénz nagy részét megtalálták, lefoglalták. Az intézkedés során megállapítást nyert az is hogy a férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság lopás bűncselekmény elkövetése miatt elfogató parancsot bocsátott ki, ezért a hatóság tagjai őrizetbe vették. A Pásztói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya M. Péter ellen kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Címkék: bűncselekmény, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.