Városlista
2022. október 2, vasárnap - Petra

Hírek

2021. December 03. 10:57, péntek | Helyi
Forrás: police

Elfogták a salgótarjáni gépkocsifeltörőt - videóval

Elfogták a salgótarjáni gépkocsifeltörőt - videóval

A salgótarjáni rendőrök elfogták és előállították azt a 43 éves férfit, akit többrendbeli lopás bűncselekmény elkövetése miatt hallgattak ki.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai beazonosították és 2021. december 1-jén a hajnali órákban salgótarjáni lakásán elfogták R. Lajost, aki a nyomozás adatai alapján Salgótarjánban 2021. november 21-én a délutáni órákban a nyitva hagyott kapun át bement egy ingatlan udvarára, és az ott parkoló személygépkocsi üléséről övtáskát vitt el, a sértett nevére kiállított okiratokkal, bankkártyával és 100 000 Ft készpénzzel együtt. Az esti órákban egy másik családi háznál, kihasználta azt az időszakot, amíg a sértett a gépkocsival az udvarról kiállt és egy rövid időre magára hagyta a gépkocsit. A jármű ajtaját kinyitotta és abban értékek után kutatott, de abban nem talált semmit. A férfi pár nappal később az éjszakai órákban egy utcán parkoló gépkocsi hátsó ablakát törte be, de a gépjárműből nem tudott eltulajdonítani értéket. Pár nappal később egy nyitva hagyott tehergépkocsiban hagyott táskából kulcsot és közel 100 000 Ft-ot vitt magával.

A rendőrök a férfi lakásán megtartott kutatás során több eddig ismeretlen személy nevére kiállított okmányt találtak, amelyekkel kapcsolatosan az eljárás során a szükséges intézkedéseket megteszik. A ruházatának átvizsgálása során bűncselekményekből származó készpénzt foglaltak le.

A nyomozók R. Lajost kétrendbeli lopás bűntett és kétrendbeli lopás vétség kísérlete megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását az ügyészségen.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 30. 15:10, péntek | Helyi

KÖZÖSEN SALGÓTARJÁN KÖZBIZTONSÁGÁÉRT

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai és Salgótarján Megyei Jogú Város Képviselő-testülete 2022. szeptember 28-án közbiztonsági fórum keretében egyeztetett a megyeszékhely közbiztonsági helyzetének főbb kérdéseiről.

2022. Szeptember 30. 14:55, péntek | Helyi

Európai uniós támogatásból valósul meg a Balassi Bálint Megyei Könyvtár energetikai korszerűsítése

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. december 27. napján támogatási kérelmet nyújtott be a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-6.5.1-16 kódszámú, „Önkormányza

2022. Szeptember 30. 13:22, péntek | Helyi

Drónnal mindent látnak a rendőrök

A Nógrád megyei rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 21-es számú főút bátonyterenyei szakaszát.

2022. Szeptember 30. 10:33, péntek | Helyi

Fiktív őrző-védő céget szűrt ki a vizsgálat

A NAV kockázatelemzés után kezdett vizsgálni egy társaságot, amely havonta nagy összegű számlát fogadott be őrzés-védelmi tevékenységről és távfelügyeleti szolgáltatásról. Az ellenőrzés megállapította, hogy valós szolgáltatásn