Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2017. Január 09. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: police

Elfogták a mátramindszenti betörőt

Elfogták a mátramindszenti betörőt

A rendőrök egy 59 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként, akit őrizetbe vettek.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság több rendbeli lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást K. György 59 éves mátramindszenti lakos ellen.

A rendőrségre 2016. december 13. és december 27. között érkeztek bejelentések, miszerint ismeretlen tettes több mátramindszenti ingatlanba betört és onnan nagy értékű berendezési tárgyakat, élő állatot tulajdonított el.

A bátonyterenyei nyomozók a helyszíni szemle, valamint a széles körű adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy K. György 59 éves mátramindszenti lakos gyanúsítható megalapozottan a bűncselekmények elkövetésével.

A jelenlegi adatok alapján a gyanúsított két családi ház bekerített udvarára bemászott és az ólból mintegy 20 baromfit lopott el. A férfi pár nap elteltével egy ideiglenesen lakatlan családi ház nyílászáróit befeszítette, onnan szerszámgépet, konyhai elektronikai eszközöket, bútorokat, használati tárgyakat, festményeket, valamint dísztárgyakat tulajdonított el. K. György hasonló módszerrel betört még további két helyi ingatlanba is, majd onnan televíziót, ágyneműt és egyéb használati tárgyakat vitt el. A gyanúsított cselekményével a sértetteknek összesen mintegy félmillió forint kárt okozott.

A rendőrök a férfit a lakóhelyén elfogták, a családi házában megtartott házkutatáson nagy mennyiségű vagyon elleni bűncselekményből származó tárgyat találtak és foglaltak le.

A rendőrkapitányságra előállított K. Györgyöt a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A Salgótarjáni Járásbíróság 2017. január 7-én elrendelte a férfi házi őrizetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 09:00, kedd | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - Mahosz-szóvivő: vélhetően nagy sebességgel ütközött a motorcsónak.

A motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött mondta a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője.

2024. Május 21. 08:45, kedd | Helyi

Először bocsátottak fel 5G-műholdakat Oroszországban.

Három, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat indított el az orosz Brjuro 1440 cég, Oroszországban ezek az orbitális eszközök használnak először 5G-kapcsolatot - közölte az orosz digitalizációs minisztérium hétfőn a Telegram

2024. Május 21. 08:35, kedd | Helyi

A Li Auto kínai elektromosjármű-gyártó negyedéves bevétele nőtt, profitja csökkent.

A Li Auto Inc. kínai elektromosautó-gyártó bevétele 36,4 százalékkal nőtt, adózott eredménye ugyanakkor 36,7 százalékkal esett a március végével záródott ide első negyedévben.

2024. Május 21. 08:00, kedd | Helyi

Májusi idő elszórt záporokkal.

Kezdetben csak elszórtan alakulhat ki eső, zápor, zivatar, majd délután dél felől egy kiterjedt zivatarrendszer éri el a Dunántúlt, mely a délutáni és az esti órákban egyre többfelé fog zivatarokat okozni.