Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Május 02. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Elfogták a karancssági rablót

Elfogták a karancssági rablót

A Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrök együttműködése alapján fogták el a karancssági rablás gyanúsítottját.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2013. október 17-én 18 óra 30 perc körüli időben két férfi behatolt egy karancssági idős hölgy lakásába, bántalmazták, megkötözték, majd egy fegyvernek látszó tárgyat a fejéhez téve, pénze és arany ékszerei átadására szólították fel. A sértett ennek nem tett eleget. A gyanúsítottak a lakásban kutattak és az így megtalált nagy összegű készpénzt, valamint arany ékszereket magukhoz vették, és azzal a lakásból elmenekültek.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Borsod Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága összehangolt munkájának eredményeként beszerzett információk alapján megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével – a más ügyben előzetes letartóztatásban lévő - F. Gábor 26 éves sajóivánkai és V. Miklós 29 éves bánrévei lakos gyanúsítható megalapozottan.
Mivel a nyomozás adatai alapján feltételezhető volt, hogy V. Miklós fegyverrel rendelkezik, ezért a biztonságos elfogása és előállítása érdekében a Terrorelhárítási Központ közreműködését igényelte az ügyben eljáró rendőr-főkapitányság.
A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2014. április 28-án a férfit a Borsod megyei Bánrévén elfogta, Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállította, ahol őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetben lévő V. Miklós és a más ügyben előzetes letartóztatásban lévő F. Gábor ellen rablás és személyi szabadság megsértése bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Vissza a kezdőlapra

Címkék: rablás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 15:45, csütörtök | Helyi

Szerbiában elfogtak egy férfit, aki az elnök megölésével fenyegetőzött.

Elfogtak egy zombori férfit csütörtökön, aki a közösségi médiában Aleksandar Vucic köztársasági elnök meggyilkolásával fenyegetőzött - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Május 16. 09:10, csütörtök | Helyi

Maruzsa Zoltán: idén 200 ezer notebook kerül az iskolákba.

Két éve 120 ezer digitális eszköz beszerzése történt meg, tavaly 140 ezer eszközé, az idén pedig 200 ezer notebook kerül a magyar általános és középiskolákba szerte az országban.

2024. Május 16. 08:54, csütörtök | Helyi

A fenntarthatósághoz és a digitalizációhoz fűződő viszonyról beszélgetett Áder János Kék bolygó podcastok felvétel.

A különböző generációk fenntarthatósághoz és digitalizációhoz fűződő viszonyáról beszélgetett Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastja következő két adásának nyilvános felvételén.

2024. Május 16. 08:21, csütörtök | Helyi

Megállapodással deklarálták az együttműködést.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, és a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka egységes szerkezetbe foglalta a két szervezet megújított együttműködési megállapodását.