Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Február 18. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Elfogták a jobbágyi betörőt

Elfogták a jobbágyi betörőt

Több vagyon elleni bűncselekményről érkezett Jobbágyi községből bejelentés a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2016. január 19. és 2016. február 11. közötti időszakban.

A rendőrök széles körű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, melynek során egy 35 éves jobbágyi férfire terelődött a gyanú. A Pásztói Rendőrkapitányság beosztottai M. Lászlót a lakóhelyén elfogták és a rendőrkapitányságra előállították.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi 2016 januárjában két alkalommal mászott be ugyanazon ingatlan udvarára. Az első alkalommal a nyitott ajtón át jutott be a konyhába, onnan különféle valutát tulajdonított el, majd pár nap elteltével a sértett megzavarta, ezért onnan nem vitt el semmit. A jobbágyi férfi január 23-án a kora esti órákban egy másik ingatlan zárt udvarára ment be, ahol a nyári konyhában tévét néző tulajdonosra az ajtót rázárta, majd a mellette lévő lakóépületben kutatott. A sértett cselekményét észlelve a helyiségből kiszabadította magát, ezt látva a gyanúsított az összekészített élelmiszert - kolbászt, tojást - és egyéb használati tárgyakat hátrahagyva a helyszínről elmenekült. Egy másik ingatlan ablakát 2016. február 7-én törte be a 35 éves férfi, majd azon át benyúlva a nyílászárót kinyitotta; a szobákból arany és ezüst ékszereket és nagy összegű készpénzt tulajdonított el. Pár nap elteltével egy újabb lakóházban kihasználta, hogy az ott élő nő lepihent és a bejárati ajtót nyitva hagyta. M. László a lakásba besurrant és az asztal fiókjában elhelyezett pénztárcákból készpénzt tulajdonított el.

A hatóság tagjai a férfi lakóhelyén megtartott házkutatáson az eltulajdonított ékszerek egy részét lefoglalták több a bűncselekményből származó tárgyakkal együtt.

A pásztói nyomozók a férfit előállítását követően több rendbeli lopás bűncselekmény elkövetésének és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előzetes letartóztatását kezdeményezték az illetékes ügyészségen, melyet a bíróság 2016. február 15-én elrendelt.

Képünk illusztráció.

Címkék: ékszer, Jobbágyi, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák